Surovo prizemljenje: Zmajevi pali bez ispaljenog metka

Učenici Faruka Hadžibegića prikazali razočaravajuće izdanje, dijametralno onom sa zeničke premijere

26.03.2023. 22:36
  • Podijeli:
Slovačka vs BiH 02 foto Reuters-6420a5aa4ee2a.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Bosne i Hercegovine surovo su prizemljeni u Bratislavi, gdje su izgubili od Slovačke 0:2.

Riječ je o utakmici drugog kola kvalifikacija za Evro 2024. u kojoj su učenici Faruka Hadžibegića prikazali razočaravajuće izdanje, dijametralno onom sa zeničke premijere.

Tada su na "Bilinom Polju" pali Islanđani, ali više od pobjede 3:0 hrabrila je igra, zalaganje, odnos...

Sve što je te zeničke noći bilo obećavajuće, večeras gotovo da nije viđeno na travnjaku.

Gosti su si priuštili luksuz da dva puta defanzivno pogriješe i dozvole domaćinu da relativno lako dođe do velikog kapitala.

Prvi gol djelo je Roberta Maka u 13, a drugi Lukasa Haraslina u 40. minutu.

Kako je BiH odigrala prvo poluvrijeme, najbolje oslikava situacija iz 43. minuta, kada je Hrvoje Miličević "bez gledanja" vratio loptu Ibrahimu Šehiću. Lopta je išla po golu i puka je sreća što je kapiten stigao da reaguje na vrijeme.

Kada je vidio da je vrag odnio šalu, Hadžibegić je u nastavku u vatru gurnuo i rovitog Edina Džeku, nakon što je prethodno na teren poslao i Gojka Cimirota, potpuno promijenivši formaciju.

Dijamant već danima muku muči sa povredom leđa, nije 100 odsto spreman, ali vremena za gubljenje nije bilo.

Zmajevi su u nastavku proigrali, bili kud i kamo opasniji, zreliji, agresivniji. Kreirali su i neke solidne prilike, ali se stiče da su pali bez ispaljenog metka.

Slovaci, s druge strane, mogu da žale što u 76. minutu nisu stavili tačku na i. Tada je, naime, Tomas Suslov sa svega dva metra promašio prazan gol.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()