Srbija se branila, ali se nije odbranila od Brazila

Koliko su Karioke zaista moćne ne vidi se u rezultatu sa premijere jer je protivnik imao Vanju Milinkovića Savića na golu

24.11.2022. 21:56
  • Podijeli:
Mitrović protiv Brazila-1669319815068.webp Foto: AP Photo/Nataća Pisarenko/Tanjug

Srbija je imala snage, borbenosti i volje da se bori sa neumoljivim napadačima Brazila, ali je na kraju poražena sa dva fantastična gola Rišarlisona. Slavio je Brazil samo sa 2:0. Samo, jer je toliko puta dolazio u priliku da da gol i dao bi ga da odbrana Srbije, na čelu sa golmanom Vanjom Milinkovićem Savićem, dosta često, nije bila na visokom nivou zadatka.  

U prvih 10 minuta ostvarene su dve solidne akcije, po jedna na svakoj strani, ali upečatljiviji trenutak od ta dva napada je faul Strahinje Pavlovića na Nejmaru, u 6. minutu, koji je kažnjen žutim kartonom. 

Prva dva kornera na utakmici imali su Brazilci, jedan za drugim u 13. minutu. Nejmar je prvi šutirao na gol Vanje Milinkovića Savića i ovaj je boksovao iza gola za novi centaršut iz ugla. Golman Srbije je odbranio i drugi direktan šut ka njemu, uhvativši loptu.

Odbrana Srbije je odlična, a onda je sve iznanadio Kazemiro u 21. minutu kada je sa 25 metara "dunuo" staršnu loptu ka golu Srbije, koja je usput okrznula Miloša Veljkovića. Međutim, Vanja Marinković Savić je bio na visini zadatka. 

Srbija je imala kontru u 25. minutu koju je odlično istrčao Dušan Tadić, centrirao je do Aleksandra Mitrovića u kaznenom prostoru, ali je golman Alison dobio skok duel sa srpskim napadačem i uhvatio loptu.

Lucidna reakcija Vanje Milinkovića Savića usledila je u 27. minutu. Bila je to najbolja prilika Brazila u dotadašnjem delu meča. Vinicijus se zatrčao, prošao odbranu Srbije, stigao na granicu ofsajda, ali je golman Srbije hrabro istrčao ka njemu i prvi stigao do lopte koju je Brazilac vodio.

Igrao je Brazil napadački, imao veći posed lopte, ali je kompletna odbrana Srbije bila na visini zadatka. 

Imala je Srbija dobru akciju u 37. minutu. Andrija Živković je na desnom krilu odigrao dupli pas sa kapitenom Tadićem, centrirao ka levoj statitivi, gde je Mladenović, pred golom Brazila, bio najviši u skoku, ali je uspeo da okrzne loptu i pošalje je u aut. 

Do kraja poluvremena, koje je produženo svega minut, imali su i Brazilci i Srbi po šansu, dve... Publika je bila na nogama, ali se mreža nije zatresla.

Igrači su istrčali na teren u drugo poluvreme, a Brazilci su ubacili u šestu brzinu i u prvom napadu bili u odličnoj prilici da ugroze gol Srbije. Vanja Milinković Savić je odbranio zicer Rafinje koji se po grimasi lica iznervirao zbog propuštene šanse.

Agresivna igra Brazila, i u napadu i u odbrani, drži tenziju na maksimumu. Sve vreme se igra pred golom Srbije...

Nemanja Gudelj je oborio Nejmara malo ispred granice kaznenog prostora i dobio žuti karton u 49. minutu, ali je to bila najbolje idejno rešenje jer su Karioke bile u strašnom naletu. Živi zid je loptu poslao u korner, izveo ga je Nejmar i loptom umalo nokautirao Sergeja Milinkovića Savića. Na sreću sve je prošlo kako treba.

U narednih pet minuta smenjivali su se u pokušajima da ugroze Vanjin gol Vinicijus i Nejmar. Odbrana Srbije bila je uvek na pravom mestu. 

Imala je Srbija korner, izveo ga je Tadić na prvu stativu, ali nije bilo mnogo posla za Alisona...

Zato je u 59. minutu Aleks Sandro šutnuo iz daljine takav projeklit da je sreća bila na strani Srbije jer je lopta pogodila donji levi deo stative i odbila se do Vinicijusa koji je pri svom pokušaju bio neprecizan. 

Toliko su Brazilci napadali i bili uporni, Nejmara je bilo svuda po terenu... Napadač PSŽ izgubio je kontrolu nad loptom, preuzeo je Vinicijus, šutirao - Milinković mu je odbranio, ali se lopta odbila pravo na nogu Ričarlisona koji je zakucao loptu u mrežu Srbije - 1:0 od 60. minuta. 

Od 65. minuta slektor Srbije pravi novu dvostruku izmenu. Malo pre toga je izveo Gudelja i Živkovića, uveo Ilića i Radonjića, da bi potom izveo Lukića i Mladenovića, pa uveo Lazovića i Vlahovića...

Srbija se nije predavala uprkos vođstvu Brazila, ali novi fantastičan, neodbranjiv, gol Ričalson u 73. minutu je zabolelo. Vinicijus je pored trojice fudbalera Srbije uspeo da centrira sa leve strane, Ričarlison je primio loptu u centru kaznenog prostora i iz okreta poslao nezaustavljivu loptu u gol Milinkovća Savića - 2:0.

U 80. minutu izašli su iz igre i Ričarlson i Nejmar. Brazil je pokazao da tim ne čine samo pomenuta dvojica napadača uz mladog Vinicijusa - svi su opasni i svi su podjednaki u napadu. Imali su novu prečku do kraja meča, imali su i veći posed lopte... Srbija nije uspela da ih isprati kako je utakmica odmicala, ali se ne moće reći da se Orlovi nisu borili i da nisu ostavili srce na terenu.

Sledeći protivnik Srbije je Kamerun i šanse za ostvarivanje cilja su i dalje stopostotne. 

 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()