Srbija na novom početku: Avantura puna neizvjesnosti

S obzirom na debakl Orlova na Mundijalu, ali i vrlo ružnu predsjedničku trku u FSS, pred nacionalnim timom je putovanje puno neizvjesnosti

24.03.2023. 10:57
  • Podijeli:
Fudbaleri Srbije_FSS-641d658c83fba.webp Foto: FS Srbije

Fudbaleri Srbije večeras počinju novu avanturu, bitku za odlazak na dugo čekano Evropsko prvenstvo.

Rival je po mjeri, Litvanija, poprište boja je stadiona "Rajko Mitić", a početak okršaja 20.45 časova.

S obzirom na debakl Orlova na Mundijalu, ali i vrlo ružnu predsjedničku trku u FSS, pred nacionalnim timom je putovanje puno neizvjesnosti.

Euforije više nema, selektor Dragan Stojković izgubio je status božanstva, dok su mnogi kadrovi iz saveza postali omraženi.

U takvim okolnostima biće zanimljivo vidjeti koliko gledalacaće večeras doći na najveći srpski stadion.

Ono što je dobro je da Dušan Tadić i društvo na terenu ne bi smjeli da imaju problema da upiše prvu "trojku" u novom kvalifikacionom ciklusu.

Baltički protivnik nije dorastao domaćinu, a pet puta kada je gostovao u Srbiji, svaki put je poražen barem sa dva gola razlike.

Premijerni trijumf bio bi jak vjetar u leđa pred puno zahtjevniji ispit u ponedjeljak u Crnoj Gori. U istoj grupi su još i Mađarska i Bugarska.

"Sve teče po planu što se tiče same pripreme pred utakmicu. Osim peha sa Lukom Jovićem, sve je u najboljem redu. Što se tiče samog meča, vjerujem da će igrači pokazati sve ono što mi želimo i - možemo. Prethodne kvalifikacije završili smo veoma uspješno kao prvi u grupi, kasnije i Ligu nacija. Uslijedilo je malo "klizanje" na Svjetskom prvenstvu, ali restartovali smo se i sada samo razmišljamo da poslije 24 godine ostvarimo plasman na Prvenstvo Evrope. Igrači shvataju važnost i značaj, šansu koja ne smije da se propusti. Želimo da nastavimo i budemo dio najvećih takmičenja, jasan je selektor Stojković.

Kapiten Dušan Tadić se podsjetio ranijih mečeva sa Litvanijom.

"Sjećam se, tvrda su ekipa, igraće defanzivno, a mi opet napadački. Uvijek težimo i želimo da budemo bolji, pred nama je novi ciklus, hoćemo da igramo napadački, lijepo i za publiku. I da pobjeđujemo. To nam je cilj i naravno vjerujemo da ćemo ga ostvariti", istakao je as Ajaksa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()