Skandal: FIFA oduzela Indoneziji domaćinstvo Mundijala

Odbili da dočekaju selekciju Izraela

29.03.2023. 18:41
  • Podijeli:
fifa-foto-fifa.jpg

FIFA je oduzela Indoneziji domaćinstvo Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje se trebalo održati od 20. maja do 11. juna.

FIFA je ovu odluku donijela nakon što je Indonezijski nogometni savez (PSSI) otkazao ždrijeb jer je guverner Balija, otoka na kojemu su hinduisti većina, odbio ugostiti izraelsku reprezentaciju.

"S obzirom na sadašnje okolnosti odlučili smo oduzeti Indoneziji domaćinstvo Svjetskog prvenstva U-20. Novi domaćin bit će određen što je prije moguće, dok zasad termini održavanja prvenstva ostaju nepromijenjeni. Moguće sankcije protiv PSSI-ja također će biti određene naknadno", objavila je FIFA. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()