Simultanka Mitrovića u Beogradu: Srbija deklasirala Švedsku

Do kraja će Srbija igrati protiv Norveške u gostima i taj duel će odlučiti ko će biti prvoplasirani u grupi B Lige nacija

24.09.2022. 22:41
  • Podijeli:
srbija_svedska - reuters-1664050820570.webp Foto: Reuters

Reprezentativci Srbije deklasirali su večeras na stadionu Rajko Mitić Švedsku rezultatom 4:1, a ključna figura meča bio je Aleksandar Mitrović.

Sjajni napadač Fulhama postigao je hat-trick za naše susjede, koji su tako na najbolji mogući način napravili uvertiru pred odlučujući meč i borbu za prvo mjesto protiv Norveške.

Večeras su izabranici Dragana Stojkovića Piksija bili daleko bolji rival, te su od samog početka žestoko atakovali na gol Švedske.

Bilježimo prvi zicer već u 14. minuti kada nakon ubačaja Tadića, Živković promašio sa svega sedam metara.

Šok na Marakani desio se u 15. minuti kada su Šveđani stigli do vodstva, a strijelac je bio Klaeson.

Ipak, Srbija do izjednačenja stiže svega tri minute kasnije kada za 1:1 pogađa Mitrović.

Mogao je Vlahović u 21. minuti donijeti vodstvo Srbiji, ali promašuje još jednu veliku šansu.

Napadač Juventusa je nastavio s promašajima, a u 31. minuti je u situaciji "jedan na jedan" pogodio golmana Švedske.

Zasluženo vodstvo Srbiji ipak u finišu prvog dijela donosi ponovo Mitrović, a rezultatom 2:1 za domaćina se odlazi na odmor.

Samo što je počeo drugi period, Srbija dolazi do novog gola. Bila je to lijepa akcija Tadića i Vlahovića, a devetka Stare dame pronalazi usamljenog Mitrovića koji zaokružuje hat-trick za tada 3:1.

U 70. minuti Srbija postiže i četvrti gol, a ovaj put strijelac je bio Lukić za uvjerljiv trijumf Orlova.

Do kraja će Srbija igrati protiv Norveške u gostima i tu će se odlučiti ko će biti prvoplasirani u grupi B Lige nacija. Taj susret je na rasporedu u utorak.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti pobjedu Portugala protiv Češke, te poraz Španije na svom terenu od Švicarske.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()