Senegal izbacio Katar iz trke za narednu fazu Mundijala

Ako ništa, Katarani neće ostati jedini domaćin Svjetskog prvenstva koji nije postigao gol na turniru

25.11.2022. 16:01
  • Podijeli:
Fudbaleri Senegala-1669384449574.webp Foto: AP Photo/Petr Josek/Tanjug

Fudbaleri Senegala i Katara igrali su za opstanak u trci ka sljedećoj fazi takmičenja. Obje ekipe stigle su u duel bez bodova, poslije poraza u 1. kolu, sa namjerom da izvuku neku korist. Do koristi od tri boda stigli su Senegalci, "poklonjenim" golom, odličnim pogotkom nakon kornera i još boljim iz akcije - slavili su Afrikanci sa 3:1 (1:0).

Senegal ima više iskustva i igrača koji igraju u Evropi, Katar je debitant na Mundijalu čiji je tim sastavljen od igrača iz domaćeg prvenstva. Shodno tome Afrikanci su bili agresivniji i uglavnom diktirali tempo igre... 

U 30. minutu Afif je naletio na Homama Ahmeda, koji je nezgodno pao na ruku. Fudbaler Senegala je dobio žuti karton, na igraču Katara je ukazana ljekarska pomoć poslije čega je morao da napusti teren zbog povrede. 

Danak neiskustvu paltili su Katarani u 41. minutu kada je štoper Huhi promašio loptu koju je htio da izbije iz kaznenog prostora, ne bi li spasio svoj gol. Naletio je Bulaje Dija i sa osam metara zakucao loptu u gol za vođstvo Senegala od 1:0.

Sudija je prvo poluvreme produžio sedam minuta, ali do kraja nije bilo nikakve strepnje.

Po povratku na teren fudbaleri Senegala su iskoristili prvi dosuđeni korner. Centrirao je Ismail Jakobs, igrač koji je prošao sve mlađe selekcije Njemačke, glavom je loptu u gol Katara poslao Formara Đejđu. od 48. minuta Afrikanci vode sa 2:0.

Jakobs je dobio žuti karton u 52. minuta, a već u sljedećem napadu je igrao za drugi. Oproštena mu je nova kazna, uprkos oštrom startu, ali je upozoren da će je sljedeći put dobiti.

Katar nije odustajao, krenuo je ofanzivno, uprkos razigranosti Senegala. Išli su domaćini na sve ili ništa pa su do najboljih prilika došli dva puta, u 63. i 67. minutu, ali je golman Čelzija Mendi oba puta skočio na pravu stranu i odbranio gol. Prvi pokušaj imao je Ali Almoez kada je iz šesnaesterca šutnuo, po zemlji. Drugi Ismail Mohamed kada je "dunuo" tik uz stativu, ali se golman Senegala dovoljno izvio na dobru stranu.

Muntari je spasao domaćina da ne bude jedini domaćin Svetskog prvenstva koji je takmičenje završio bez datog gola. Ovaj igrač samo što je ušao u igru zatresao je mrežu za 1:2. Nejgovo ime biće upisano kao ime prvog igrača koji je dao gol za Katar na Mundijalu.

Šest minuta kasnije Senegal je iznova zatresao mrežu. Bio je to gol igrača koji je ušao u igru sa klupe - Dijengova lopta je zakačila Huhija i promijenila pravac u 84. minutu - 3:1. 

Do kraja Siseova ekipa je odlučila da ide napadački i da ne dozvoli da ih Katar iznenadi još koji put. Šest minuta nadoknade bilo je u drugom poluvremenu, ali ni tokom tog vremena nije bilo mnogo pretnji.

Mundijalske rezultate, raspored i trenutni plasman možete pronaći ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()