Sarajevo ima prvo pojačanje za narednu sezonu

Stiže Amar Beganović, Sarajevo će ova akvizija koštati oko 100.000 eura

31.05.2023. 16:10
  • Podijeli:
fk sarajevo- facebook-643ac20ddb737.webp Foto: Facebook/FK Sarajevo

Sarajevo ima prvo pojačanje za narednu sezonu.

Riječ je o Amaru Beganoviću, nekadašnjem mladom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, bivšem kapitenu tuzlanske Slobode, koji na Koševo dolazi iz slovenačke Mure.

Mediji u Sloveniji javljaju da je igrač dogovorio uvjete sa Sarajevom, a da je Bordo klub postigao dogovor s Murom.

Portal Planetnogomet piše da će Sarajevo ova akvizija koštati oko 100.000 eura.

Beganović se od Mure oprašta nakon godinu i po, a ujedno i dvije godine prije isteka ugovora.

Ukupno je fudbaler koji igra uz desnu aut liniju za Muru upisao 53 nastupa, uz tri gola i dvije asistencije. Za Slobodu je u Premijer ligi BiH odigrao 105 utakmica, postigao je tri gola i šest puta asistirao.

Sarajevo na poziciji desnog bočnog trenutno ima trojicu fudbalera - Avdiju Vršajevića, Muhammeda Musu i Enedina Mulalića. Prvoj dvojici istječu ugovor s klubom, a izvjesno je da Vršajević ili Musa ne ostaju u timu Mirze Varešanovića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()