Sapunica se nastavlja: Gdje će Sarajevo ugostiti Velež?

Još nije poznato mjesto odigravanja jednog od derbija 22. kola Premijer lige naše zemlje između FK Sarajevo i FK Velež

09.03.2023. 10:40
  • Podijeli:
sarajevo-6409a4779f1b7.webp Foto: sportsport

NS BiH nije dozvolio da se susret igra u Zenici, kako bi Bilino Polje i Trening centar što spremniji dočekali aktivnosti nogometne reprezentacije naše zemlje, pa je bordo tim krenuo u potragu za novim 'domaćim' stadionom.

Izbor je na kraju pao na stadion Pirota u Travniku.  Bordo momci su već jednom bili domaćini na ovom stadionu i uvjereni su da će imati veliku podršku navijača.

Ipak, javili su se vrlo brzo novi problemi. Naime, NK Travnik koji na Piroti igra svoje domaće mečeve u utorak je igrao meč 16. kola Prve lige FBiH protiv  FK Radnik u Hadžićima, te je meč 17. kola pomjerio za nedjelju, kako bi što odmorniji dočekali isti.

U međuvremenu su se javili iz FK Sarajevo, dogovor je brzo postignut, ali Sarajevo meč protiv Veleža mora igrati u nedjelju. Potvrđeno je to i u Cometu NS BiH gdje sada stoji da se meč igra u nedjelju u 15 sati, no nije navedeno mjesto odigravanja.

Iz NK Travnik spremni su pristati da svoj meč Prve lige FBiH igraju u ponedjeljak, no prema dostupnim informacijama to ne žele iz BFK Simm Bau. Za promjenu termina je potrebna saglasnost oba kluba, no iz Maglaja to ne žele učiniti, piše sportsport.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()