Salihamidžić dogovorio posao s novim velikanom

Nakon što je dobio otkaz na mjestu sportskog direktora Bayerna

29.05.2023. 17:25
  • Podijeli:
hasan salihamidzic reuters-6474c3c1ab209.webp Foto: Reuters

Nekadašnji reprezentativac BiH Hasan Salihamidžić je u subotu netom nakon osvojene titule Bayerna dobio otkaz na funkciji sportskog direktora bavarskog giganta.

Podsjećamo, Salihamidžić je ovu funkciju obnašao od 2017. godine i od tada je s Bayernom osvojio 12 trofeja, među kojima je i jedan naslov Lige prvaka.

Ugovor je imao do ljeta 2026. godine pa će na račun otkaza dobiti između šest i osam miliona eura otpremnine.

No na novi posao ne bi trebao čekati predugo. Itlijanski Tuttosport piše da je Juventus zainteresiran za dovođenje popularnog Brazze na mjesto sportskog direktora.

Salihamidžić dobro poznaje okruženje u Torinu jer je igrao za Juventus od 2007. do 2011. godine, kada je stigao po isteku ugovora iz Bayerna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()