Ronaldo se nakon smrti sina počeo mijenjati

Uslijedili drastični potezi

18.02.2023. 22:01
  • Podijeli:
Ronaldo Al Nassr foto Reuters-63cd955a0880b.webp Foto: Reuters

Krajem prošle godine Cristiano Ronaldo i njegov agent Jorge Mendes raskinuli su saradnju. Sve dosad nagađalo se o razlozima te odluke, a kao jedan od razloga navodila se nemogućnost Mendesa da Ronaldu nađe klub u Evropi u kojem bi igrao Ligu prvaka. Francuski mediji otkrivaju da je to tačno, ali i da je odnos počeo pucati ranije.

Nakon što je Ronaldo dao intervju Piersu Morganu, a u njemu kritizirao tadašnji klub Manchester United i trenera Erika ten Haga, morao je napustiti Old Trafford, a sve je bilo upakirano u sporazumni raskid ugovora.

Uslijedili su Mendesovi pokušaju da Ronalda ugura u Bayern, Borussiju Dortmund, Chelsea, Paris Saint-Germain, Napoli…, no ni jedan od tih klubova nije bio spreman platiti iznos koji bi zadovoljio portugalskog napadača. Ronaldo je završio u Al Nassru.

Iako je danas najplaćeniji nogometaš svijeta, Saudijska Arabija nije bila njegova želja. Ipak, zahladnjenje u odnosu stiglo je i prije toga. Kako je za L’Equipe otkrio neimenovani izvor, Ronaldo i Mendes počeli su se udaljavati nakon Ronaldove lične tragedije, u danima nakon smrti Ronaldova sina. Angel je umro pri rođenju sredinom aprila prošle godine, prenosi Index.hr.

"Tu je odnos počeo pucati. Ronaldo se počeo drugačije ponašati. Kad ga je trener naljutio, on mu je počeo odgovarati. Ista stvar bila je s Mendesom", rekao je izvor za koji se navodi da je prijatelj i igraču i agentu.

"Ronaldo je ciljao više od Al Nassra. Bio je siguran da može igrati u velikom klubu", dodao je i naveo da je Ronaldo zamjerio agentu što ne odrađuje posao kako je on to zamislio, kao i to što je Mendes smatrao da je Ronaldo pogriješio dajući intervju Morganu. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()