Ronaldo poslao pun avion pomoći Turskoj i Siriji

Fudbaler Al-Nassra je platio da se na avion utovare šatori, paketi hrane, jastuci, deke, kreveti, hrana za bebe, mlijeko, lijekove i ostale vrste pomoći

05.03.2023. 15:20
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo.jpg Foto: Profimedia

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo poslao je pun avion pomoći ljudima koji su stradali u zemljotresu koji je prošlog mjeseca pogodio Siriju i Tursku, objavio je Daily Mail.

Ronaldo je odlučio na ovaj način iskazati podršku Turskoj i Siriji u kojoj je zabilježeno više od 50.000 poginulih.

Fudbaler Al-Nassra je platio da se na avion utovare šatori, paketi hrane, jastuci, deke, kreveti, hrana za bebe, mlijeko, lijekove i ostale vrste pomoći.

Juče se pojavio i snimak Ronalda kako pozdravlja sirijskog dječaka koji je rekao da mu je san bio upoznati bivšeg napadača Manchester Uniteda i Real Madrida.

Englezi u svom tekstu podsjećaju i da Ronaldu ovo nije prvi puta da se iskazao humanitarnom donacijom.

Ranije je platio 83.000 dolara ljekarskih troškova za operaciju tumora kod djeteta, te 165.000 dolara kako bi pomogao u izgradnju centra za liječenje oboljelih od raka u Portugalu.

Također, u jeku pandemije koronavirusa je donirao milion dolara portugalskim bolnicama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()