Ronaldo će sutra srušiti još jedan nevjerovatan svjetski rekord

Ronaldo je za Portugal debitovao 2003. godine, a u dosadašnjih 196 nastupa

22.03.2023. 22:30
  • Podijeli:
Ronaldo Al Nassr foto Reuters-63cd955a0880b.webp Foto: Reuters

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo sutra će ući u historiju nogometa kao igrač koji je odigrao najviše utakmica za jednu reprezentaciju.

Ukoliko zaigra protiv Lihtenštajna u 1. kolu kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo, a što je sasvim izvjesno, portugalski as će doći do brojke od 197 utakmica u dresu reprezentacije i tako postati apsolutni svjetski rekorder.

Na taj način Ronaldo će nadmašiti Badera Al-Mutawa iz Kuvajta koji je odigrao 196 utakmica za nacionalu selekciju svoje zemlje i koji je dugo bio neprikosnoven.

Ronaldo je za Portugal debitovao 2003. godine, a u dosadašnjih 196 nastupa, postigao je ​​118 golova, što je također internacionalni rekord.

Osvojio je i Evropsko prvenstvo 2016., kao i Ligu nacija 2019. godine, a učestvovao je na pet Svjetskih prvenstava sa Portugalom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()