Ronaldo bez gola na debiju za Al Nassr

Portugalac uoči meča dobio kapitensku traku, ali je Al Nassr savladao Al Ettifaq golom Andersona Talisce

22.01.2023. 20:58
  • Podijeli:
Ronaldo Al Nassr foto Reuters-63cd955a0880b.webp Foto: Reuters

Anderson Talisca donio je pobjedu Al Nassru nad Al Ettifaqom, rezultatom 1:0, ali su navijači, koji su ispunili Mrsool Parku kako bi vidjeli Cristiana Ronalda u akciji, ostali razočarani nakon što svoj debi Saudijskoj Pro ligi nije "začinio" golom.

Očekivanja od Ronaldovog debija bila su velika nakon njegove dvoboja protiv PSG-a u četvrtak, ali uprkos tome što je pokazao mnogo napora protiv Al Ettifaqa, 37-godišnjak nije bio u mogućnosti da uveća cifru od 800 i više golova u karijeri.

Uoči meča Ronaldu je dodijeljena kapitenska traka. Tokom meča je dosta tračao i imao nekoliko sjajnih poteza, ali je uglavnom bio odsječen i sam u napadu, jer se činilo da su njegovi saigrači na drugoj talasnoj dužini.

Brazilski napadač Talisca doveo je Al Nassr u vodstvo u 31. minuti, kada je uskočio na centaršut Abdulmajeeda Al-Sulaiheema i zabio glavom pored golmana Al Ettifaqa Paula Viktora.

Pobjeda Al Nassra vratila ih je na prvo mjesto na tabeli lige sa 33 boda iz 14 mečeva, nakon što ih je ranije u nedjelju nakratko pretekao Al Hilal. Al Ettifaq je na 10. mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()