Remi nakon drame: Srbija preokrenula, Kamerun izjednačio

Neizvjesnost i čekanje ko ostaje u Kataru, a ko pakuje kofere, sele se u posljednje utakmice grupne faze takmičenja

28.11.2022. 13:02
  • Podijeli:
Fudbaleri Srbije-1669634468170.webp Foto: AP Photo/Frank Augstein/Tanjug

Fudbaleri Srbije i Kameruna su u 2. kolu odigrali jednu od najuzbudljivijih i najotvorenijih utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Bio je ovo duel za navijački stres, ali na kraju nema ko da se posebno raduje jer svaki tim je uzeo po bod poslije mnogo golova i neriješenog rezultata - 3:3 (2:1). Neizvjesnost i čekanje ko ostaje u Kataru, a ko pakuje kofere, sele se u posljednje utakmice grupne faze takmičenja. 

Golove za Srbiju dali su Strahinja Pavlović, Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović, ali junaci ovog meča su požrtvovani Andrija Živković i Dušan Tadić.

Utakmica samo što je počela Aleksandar Mitrović je pao na zemlju, uhvatio se za cjevanicu i legao sa bolnom grimasom na licu. Svima u timu Srbije zastao je dah, dok doktori nisu isprstali i podigli napadače Fulama. Sigurno je bol bio prisutan, ali je Mitar odlučio da nastavi meč. I bio je uporan...

Na gol Kameruna, u zadnji čas, stao je drugi golman tima Devis Epasi, (inače golman koji je do ove utakmice branio svega pet puta u nacionalnom dresu) jer je selektor Song "golmana Intera Onana, zbog narušavanja discipline, odstaranio iz najavljenog sastava". Srbija je krenula otvorenom igrom ka golu protivnika. 

Nisu Orlovi časili časa i već su zaprijetili u 6. minutu, kada je Maksimović centrirao sa lijeve strane Mitrović skočio između dvojice i slab glavom uputio loptu ka golu, Ovo je bio dobar znak da napadač Srbije može da igra.

Pet minuta kasnije Mitrović pogađa sativu. Poslije duplog pasa sa Dušanom Tadićem, Mitrović se oslobodio odbrane i uputio loptu ka golu, ali je pogodio stativu. Još jednu priliku u 17. minutu imao je napadač Srbije, nakon akcije koju je organizovao kapiten Tadić. Spasio je loptu iz gol auta, uputio je ka Mitroviću, koji je primio loptu na petercu, ali šut mu nije bio dovoljno efikasan da bi zatresao mrežu Kameruna.

Nizale su se prilike na obje strane, do kobnog 29. minuta kada je Kamerun iskoristio svoju šansu i dao gol. Bio je to pogodak Kastaleta, koji je pronašao ogromnu rupu u odbrani Srbije sa druge stative, nakon izvedenog kornera - 1:0.

Igrače Srbije gol je iznenadio, ali nisu isti ti fudbaleri su pokazali svu svoju stabilnost i nisu klonuli. A nisu se ni zatvorili. Nastavili su da napadaju i isplatilo im se. Samo što je sudija produžio prvo poluvrijeme za šest minuta, pao je gol - za izjednačenje. Prvi gol za Srbiju u Kataru dao je Strahinja Pavlović, glavom. Sve je krenulo od fantastičnog centaršuta Dušana Tadića sa 20 metara, na čiju je loptu precizno skočio Pavlović i neodbranjivo je plasirao u gol Epasija - 1:1.

Na krilima slavlja, koje je skupo koštalo Luku Jovića jer je žrtvovan za žuti karton zbog utrčavanja igrača u teren, do kraja prvog poluvremena pao je još jedan gol za Srbiju. Dao ga je Sergej Milinković Savić, poslije pasa Andrije Živkovića, koji se odlično oslobodio odbrane Kameruna. Šutnuo je fudbaler Lacija lijevom nogom sa ivice šesnaesterca i zatresao mrežu za preokret i vođstvo Srbije - 2:1. 

Počelo je drugo poluvrijeme ofanzivno, Napadali su Orlovi, organizovali napade Tadić i Živković... 

Uspio je kapiten u 53. minutu da "aktivira" Aleksandra Mitrović koji je poslije fantastične akcije dao gol za vođstvo Srbije od 3:1. Tadić se izborio za loptu na sredinu terena. Dodao je Mitroviću, ovaj lijevo Kostiću. Uslijedilo je dodavanje za Sergeja Milinkovića Savića, koji je loptu "produžio" desno, a nesebični Živković, pronašao je u sredini Mitrovića. 

A onda je došlo do opuštanja. Stojković je izvršio zamjenu kako bi sačuvao Strahinju Pavlovića za Švajcarsku, jer ovaj ima već jedan žuti karton, i uveo Stefana Mitrovića... Igrači Srbije su od svog trećeg gola do 66. minuta napravili dvije greške, izgubili loptu i dozvolili protivniku dvije duge lopte kojima su napadača Kameruna savladali samog Vanju Marinkovića Savića i stigli do izjednačenja 3:3. Prvo je gol dao Abubakar u 64. minutu, a za njim i Šupo Moting u 66. Oba gola su pregledana u VAR sobi, kako bi bilo potvrđeno da nije bilo ofsajda.

Do kraja su se igrali na terenu mačke i miša. I ako je neko bio pred golom i u prilici da šutne nije to učinio sa mnogo prijetnje. 

Napravio je Stojković trostruku izmjenu na sredini terena kada je izvadio Sergeja, Živkovića i Veljkovića, da bi uveo Radonjića, Grujića i Babića. Potom je izveo Filipa Kostića i uveo Filipa Đuričića.

Ništa oni posebno donijeli nisu. Imao je Marko Grujić prosječan šut iz daleka u nadoknadi vremena, ali je lopta stigla u ruke golmana Kameruna. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()