Remi Meksika i Poljske: Očoa junak, Levandovski tragičar

Podsjetio je sjajni čuvar mreže na neka prethodna mundijalska izdanja kada se naprosto pretvarao u hobotnicu

22.11.2022. 19:06
  • Podijeli:
Meksiko Poljska_AP_Aijaz Rahi_Tanjug-1669138500798.webp Foto: AP / Aijaz Rahi / Tanjug

Fudbaleri Meksika i Poljske remizirali su 0:0, u drugoj utakmici prvog kola grupe C Svjetskog prvenstva u Kataru

Junak susreta bio je golman Sombrerosa Giljermo Očoa, koji je u 58. minutu odbranio penal Robertu Levandovskom.

Podsjetio je tako sjajni čuvar mreže na neka prethodna mundijalska izdanja kada se naprosto pretvarao u hobotnicu i činio čuda među stativama.

Utakmica na "974" stadionu je bila borbena, ali i tvrda. Oba sastava su, bez sumnje, gledala prvi meč grupe u kojem su Saudijci šokirali Argentince i tako prolaz i jednim i drugim učinili kud i kamo težim. 

Zato su i jedni i drugi, prije svega, razmišljali o odbrani svog gola pa smo ostali uskraćeni za lijep fudbal.

I u takvim okolnostima Meksikanci su bili opasniji. Češće su prijetili, bili konkretniji, ali nisu uspjeli da dođu do cilja.

S druge strane, Orlovi su iz inferiorne igre imali idealnu priliku za vođstvo. Levandovski, koji  je u prvom poluvremenu bio nevidljiv na terenu, se izborio za penal. Nije poštovao staro pravilo da igrač koji je obezbijedio jedanaesterac ne šutira, preuzeo je odgovornost i - promašio.

Do kraja su i jedni i drugi bili oprezni, Meksikanci su zaprijetili još u dva navrata, međutim, bezuspješno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()