PSG se raspao u dva dana, otpušten i trener

Još ranije svoj odlazak najavili Leo Messi i Sergio Ramos

03.06.2023. 10:15
  • Podijeli:
psg reuters-647af01d0e194.webp Foto: Reuters

Svega dan nakon što je PSG-ov trener Christophe Galtier objavio da Lionel Messi u subotu u 21 sat igra zadnju utakmicu za klub te par sati nakon što je PSG objavio da ga napušta i Sergio Ramos, klub je odlučio dati otkaz treneru, objavio je L'Equipe. Svoj trojici će večerašnja utakmica zadnjeg prvenstvenog kola protiv Clermonta na Parku prinčeva biti posljednja u klubu.

Francuski mediji pišu da je Galtier molio upravu da ostane trener navodeći da je to zaslužio osvajanjem francuskog naslova, ali PSG nije složio jednu od najskupljih ekipa u historiji (Neymar, Mbappe, Messi, Ramos...) i dao je Galtieru da bi s njom uzeo ono što se podrazumijeva, nego Ligu prvaka, a tamo je ispao već u prvoj nokaut rundi. 

L'Equipe otkriva da je samo zbog davanja otkaza Galtieru i to godinu prije isteka njegovog ugovora, u Pariz došao vlasnik kluba, katarski Emir, Sheikh Tamim ben Hamad al-Thani.

Galtier (56) je trenerska legenda u Francuskoj. Jako uspješno je vodio St. Etienne, Lille i Nicu, a PSG ga je doveo umjesto Mauricia Pochettina, nakon što mu je prije dvije godine senzacionalno uzeo naslov s Lilleom. 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()