Premijer liga teško optužila Mančester siti

Ubrzo se oglasili i iz kluba

06.02.2023. 14:22
  • Podijeli:
Stadion Etihad Mančester siti-63e0e4771ede3.webp Foto: Profimedia

Engleska fudbalska Premijer liga optužila je danas Mančester siti za kršenje pravila finansijskog fer-pleja poslije istrage, koja je trajala četiri godine. 

Mančester siti se tereti za finansijske prekršaje od sezone 2009/2010. do sezone 2017/2018. Optužba protiv engleskog kluba se odnosi na više tačaka, a ako Premijer liga dokaže krivicu Mančester sitiju prijeti oduzimanje bodova, kao i novčana kazna. 

Mančester siti se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli Premijer lige sa pet bodova manje od prvoplasiranog Arsenala. 

Britanski "Tajms" navodi da je rukovodstvo Mančester sitija imalo dogovor sa sponzorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a engleski klub je dobijao novac od kompanija, koje ne postoje. "Tajms" podseća da je jedna kompanija koja se navodno bavi prometom kripto valuta, godinama bila sponzor Mančester sitija. Međutim, britanski list tvrdi da se ispostavilo da ova kompanija nema nijednog zaposlenog, već je izgleda bila samo paravan za pomoć Mančester sitiju.

Fudbalski klub Mančester siti saopštio je danas da je iznenađen odlukama Premijer lige.

"Mančester siti je iznenađen objavljivanjem navodnih kršenja pravila Premijer lige, posebno imajući u vidu veliki angažman i ogromnu količinu detaljnog materijala, koji smo dostavili EPL-u. 

Klub pozdravlja razmatranje ovog pitanja od strane nezavisne Komisije, kako bi nepristrasno razmotrila sveobuhvatan korpus nepobitnih dokaza koji postoje u prilog našem stavu. Zbog toga, radujemo se što će na ovo pitanje biti stavljena tačka", navodi se u saopštenju Mančester sitija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()