Premijer liga: Tatar skratio Borčeve muke

Pobjednik odlučen u trećem minutu sudijske nadoknade

06.08.2022. 19:04
  • Podijeli:
benjamin-tatar-fk-borac-nikola-kulaga.jpg

Fudbaleri Borca vezali su drugu premijerligašku pobjedu, pošto su u meču četvrtog kao domaćini teškom mukom savladali novajliju Igman rezultatom 1:0.

Čovjek odluke bio je Benjamin Tatar, koji je u trećem minutu sudijske nadoknade iskoristio poklon gostujuće odbrane i sigurnim udarcem sa ovice šesnaesterca matirao ovovg popodneva odličnog Aldina Ćemana.

Banjalučani su u prethodnoj rundi protiv Posušja "probili led", upisali prvenac i najavili bolje dane. Taj trijumf razdrmao je ekipu, podigao atmosferu te je i trener Nenad Lalatović optimistično najavio današnji duel. Pa ipak, "crveno-plavi" su se propisno namučili, velika vrućina nije bila saveznik nikome, ali treba istaći i da su se gosti iz Konjica prikazali u odličnom svjetlu. Šta više, propustili su nekoliko prilika i da šokiraju "domaće" koji su i ovu utakmicu igrali u Novom Gradu.

Premijer liga BiH: Veležu derbi i prvenac

"Rođeni" trijumfom zaliječili evropske rane

Borac jeste bio bolji rival, stvarao je poluprilike, kreirao i nekoliko odličnih šansi, ali Enver Kulašin, Momčilo Mrkajić, Goran Zakarić, Jovo Lukić nisu uspijevali da pronađu put do mreže. Sve dok to nije učio Tatar u već opisanoj situaciji.

"Čestitke igračima obje ekipe na prikazanoj igri. U goloj sam vodi, zaista je bilo teško igrati po ovakvom vremenu. Bili smo bolji svih 90 minuta, imali veliki broj šansi, ali bog nas je pogledao. Zasluženo smo slavili" poručio je Lalatović u izjavi za TV Arenu Sport nakon meča.

Njegov kolega Adnan Elezović izrazio je žaljenje što njegovi su njegovi izabranici poklekli "minut do 12":

"To je fudbal. Držali smo se plana, imali dobar defanzivni blok, a bili smo brzopleti pred golom Borca i nismo mogli da postignemo gol. U zadnjim minutama smo ga primili. "Pukli" smo! Čestitam Borcu na pobjedi. Okrećemo se nastavku prvenstva!.

Banjalučani u narednom kolu idu na noge Slobodi, dok Igman dočekuje Sarajevo.

 

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-2557-42324"));

 

 

 

 

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()