Premijer liga BiH: Zrinjski hvata priključak, Široki ne da tron

"Istina, za ovaj susret se pripremamo kao i za svaki drugi, ali veliki hercegovački derbi je više od obične utakmice"

05.10.2022. 11:07
  • Podijeli:
Nemanja Bilbija Zrinjski_Denis Kapetanović Pixsell-1664960372060.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Fudbaleri Zrinjskog i Širokog Brijega večeras odmjeravaju snage u velikom hercegovačkom derbiju.

Riječ je o odgođenoj utakmici petog kola Premijer lige BiH koji počinje u 18 sati.

Plemići su zbog evropskih izazova ljetos u "zaostatku" sa utakmicama pa ih nadoknađuju u slobodnim terminima. Kako imaju dva, odnosno tri meča manje u odnosu na konkurente, zauzimaju peto mjesto, s tim da već uhvatili priključak za gornjim domom.

Sada je za aktuelne šampione na redu proboj ka vrhu.

"Imamo ozbiljnog posla, ali kao i svaka utakmica, ne smiješ se opustiti i u svaku moraš ući maksimalno da bi ostvario svoje ciljeve. Ovo su dueli u kojima dajete i preko 100 odsto. Očekujem puno ljudi, bez obzira na to što je termin malo škakljiv jer se igra i Liga prvaka, a igraju Salcburg i Dinamo. Očekujem da dođe dosta naših navijača i da uz njihovu podršku ostvarimo pobjedu", optimista ja strateg domaćih Sergej Jakirović.

Njegov kolega na drugoj strani, Ivica Barbarić, sa nestrpljenjem očekuje početak derbija. Ambicija gostiju je jasna, da i nakon novih 90 minuta fudbala zadrže tron:

"Utakmice ova dva kluba uvijek bude posebno zanimanje. Istina, za ovaj susret se pripremamo kao i za svaki drugi, ali veliki hercegovački derbi je više od obične utakmice. Zrinjski je najtrofejniji klub i posljednjih godina dominira bh. nogometom, a Široki Brijeg je isto tako gotovo redoviti sudionik evropskih natjecanja i trenutno vodeća ekipa u ligi, tako da su ovo i više nego dovoljni razlozi za dobru utakmicu", ocijenio je Barbarić.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()