Predstavljeno jedno od najkontroverznijih pravila: Igrači su zbunjeni

Njegov saigrač Ruben Neves nakon utakmice objasnio je šta mu je sudija rekao

13.02.2023. 19:48
  • Podijeli:
utakmica_Engleska_nova_pravila_foto_TW-63ea5222eb241.webp Foto: Twitter/•WL•

Proteklih dana u dva navrata predstavljeno je novo pravilo Premier lige koje je u čudu ostavilo gledatelje, ali i same igrače koji ne znaju zbog čega dobijaju žute kartone.

Velike kontroverze izazvala je situacija koja se dogodila u subotu, a tokom koje je Mario Lemina dobio crveni karton u duelu Southamptona i Wolverhamptona.

Lemina je dobio drugi žuti karton jer je kao treći nogometaš svog tima prišao sudiji tokom protesta. Prva dvojica igrača koji prilaze da protestiraju, neće dobiti žuti karton, ali hoće treći, prema novim pravilima.

Njegov saigrač Ruben Neves nakon utakmice objasnio je šta mu je sudija rekao.

"Stvarno želite znati šta mi je rekao? Rekao mi je da su dvojica igrača trčala prema njemu, a budući da je Mario Lemina bio treći koji prilazi, dobio je žuti karton i isključen je. Sada idemo provjeriti pravila, ako to pravilo uopšte postoji", rekao je zbunjeni Neves.

Da se to nije slučajno dogodilo te da je u pitanju novost Premier lige, vidjeli smo sinoć u duelu Manchester Cityja i Aston Ville. Ponovo se dogodila identična scena.

Douglas Luiz je slušio Kevina De Bruynea. Odmah su prema sudiji Robu Jonesu počeli trčati nezadovoljni igrači Cityja koji su tražili žuti karton. Prišli su mu prvo Ilkay Gundogan i Jack Grealish, a onda je treći stigao Ruben Dias. Odmah je dobio žuti karton.

I Dias je ostao u čudu i zbunjen zbog žutog kartona te je dokazao da ni igračima nije jasno zbog čega dobijaju kartone.

Da se s pravilom niko ne snalazi, pokazala je i izjava legende Manchester Uniteda Garyja Nevillea tokom Sky Sportsovog programa uživo.

"Sigurno bi trebao dobiti žuti karton prvi čovjek koji prilazi u protest. Ako ste vi taj koji je potaknuo proteste, onda su vas igrači slijedili i vi trebate dobiti žuti karton, a ne treći igrač", rekao je Neville.

Neville se pita i šta se događa sa četvrtim ili petim čovjekom koji dolazi u protest. Vidjet ćemo i to ubrzo u engleskom nogometu, očigledno.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()