Povećani rizik: FS Crne Gore poziva ne korektno navijanje

Utakmica između Crne Gore i Srbije biće odigrana sutra od 20.45 časova u Podgorici

26.03.2023. 17:24
  • Podijeli:
Srbija FOTO TANJUG: MILOŠ MILIVOJEVIĆ-64206355042f4.webp Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) pozvao je danas sve pristalice domaćeg tima na korektno navijanje i bez pirotehnike i uvredljivih transparenata na meču protiv Srbije u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Njemačkoj naredne godine, prenosi agencija Mina.

Mina podsjeća da su FSCG i Evropska fudbalska unija (UEFA) duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog bezbjedonosnog rizika.

Predsjednik Komisije za bezbjednost FSCG Dragoljub Sekulić izjavio je da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, agencijom za obezbeđenje i ostalim subjektima, ranije počeli sa organizaciono-bezbedonosnim pripremama kako bi taj sportski događaj protekao bez problema i u skladu sa UEFA regulativom i zakonodavstvom Crne Gore.

Sekulić je apelovalo na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata uvredljive sadržine.

"Kapacitet Gradskog stadiona u Podgorici je 11.563 mesta, a prema trenutnoj potražnji ulaznica očekuje se da će u velikoj mjeri da bude popunjen. Na svim ulazima biće organizovan detaljan pregled", rekao je Sekulić.

On je dodao da u FSCG za sada nemaju informaciju o organizovanom dolasku navijača Srbije.

"Očekujem da tokom sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije dobijemo informacije o broju gostujućih navijača, načinu dolaska i odakle dolaze", rekao je Sekulić.

Utakmica između Crne Gore i Srbije biće odigrana sutra od 20.45 časova u Podgorici.

  • Podijeli: