Posljednji dan prijelaznog roka: Ovo su najskuplji transferi, pada i rekord?

Englezi su na transfere potrošili ukupno 584,26 miliona eura

31.01.2023. 22:00
  • Podijeli:
Enzo Fernández_foto_Reuters-63abfb12cc522.webp Foto: Reuters

Tačno u ponoć počeo je posljednji dan prijelaznog roka.

Klubovi se ubrzano spremaju za finiš, a najviše su trošili Englezi koji su bez konkurencije jer računaju na ogromne prihode od prodaje televizijskih prava.

Tako je Chelsea za Mihajla Mudryka iz Shakhtara "iskeširao" 70 miliona eura, a Anthony Gordon je iz Evertona u Newcastle prešao za 45,6 miliona eura. Liverpool je za Codyja Gakpa iz PSV-a platio 42 miliona eura, a Chelsea, neprikosnoveni kralj zimske pijace, za Benoita Badiashilea iz Monaca platio je 35, Nonija Maduekea iz PSV-a 35, a Mala Gusta iz Lyona 30 miliona eura...

Englezi su na transfere potrošili ukupno 584,26 miliona eura, Francuzi 73,90, Nijemci 65,92, Španci 24,18, a Italijani 19,42, podaci su Transfermarkta.

Brojke će do zatvaranja fudbalske pijaci sasvim sigurno dodatno rasti.

Posljednjeg dana prijelaznog roka mogao bi biti ostvaren i najveći transfer u historiji engleskog fudbala. Chelsea je spreman za Enza Fernandeza, argentinskog reprezentativca iz Benfice, spreman platiti čak 120 miliona eura, koliko iznosi i otkupna klauzula. Klub sa Stamford Bridgea pronalazi način da iznos plati u više rata, a Portugalci za sada nisu pristali.

Engleski rekord drži Jack Grealish za kojeg je Manchester City platio Aston Villi 117,5 miliona eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()