Počinje okupljanje Zmajeva u Zenici za duele sa Islandom i Slovačkom

Danas bi u Zenicu trebao stići i golman Ibrahim Šehić, koji je sinoć sjajno branio u pobjedi Konye nad Galatom

18.03.2023. 15:14
  • Podijeli:
hadzibegic_zenica_zmajevi_okupljanje_foto_NSBiH-6415c721428f7.webp Foto: NS BIH

Okupljanje Zmajeva uoči kvalifikacionih duela protiv Islanda (23. mart u Zenici) i Slovačke (26. mart u Bratislavi) zakazano je za ponedjeljak, a selektor Faruk Hadžibegić sa svojim stručnom štabom već se nalazi u Trening centru FS BiH.

Danas bi u Zenicu trebao stići i golman Ibrahim Šehić, koji je sinoć sjajno branio u pobjedi Konye nad Galatom.

Selektora Hadžibegića i njegove saradnike danas je u Zenici posjetila i porodica Numanović iz Banovića, inače veliki navijači reprezentacije BiH. Hadžibegić je putem svoje zvanične Facebook stranice poručio da je uživao u otvorenom razgovoru sa porodicom Numanovića koja je na kraju poželjela sreću Zmajevima u kvalifikacijama.

Inače, većina reprezentativaca će na okupljanje doći u ponedjeljak nakon klupskih obaveza. Najkasnije bi trebali stići igrači sa Kipra koji u ponedjeljak igraju ligašku utakmicu, pa se njihov dolazak očekuje u utorak.

Spisak za kvaifikacione utakmice za EURO 2024 protiv Islanda i Slovačke:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić

Odbrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Adnan Kovačević, Siniša Saničanin, Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Miroslav Stevanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Nemanja Bilbija.

  • Podijeli: