Pochettino tek preuzeo Chelsea i odmah otpisao 15 igrača?

Veliki remont tima iz Londona

31.05.2023. 08:47
  • Podijeli:
Chelsea_liverpool_foto_reuters-642c91767e355.webp Foto: Reuters

Mauricio Pochettino novi je trener Chelseaja. Argentinac je tako postao četvrti trener tog kluba u posljednjih osam mjeseci.

Pochettino odmah kreće u remont ekipe. Cilj mu je ovog ljeta dovesti golmana, veznjaka i napadača, a novac za to planira pronaći prodajom desetak nogometaša.

Na popisu igrača koje će Pochettino vjerovatno otpisati je i Mateo Kovačić. Daily Mail je sastavio popis 15 igrača koji bi mogli otići i za njih Chelsea planira dobiti oko 320 miliona eura.

Za Kovačića, kojeg je doveo iz Reala 2019. godine za 45 milijuna eura, londonski klub planira dobiti 40 milijuna eura, a Daily Mail navodi da će Kovačić najvjerovatnije otići u Manchester, gdje ga žele dovesti i City i United.

Najviše novca Chelsea planira zaraditi na Masonu Mountu, koji bi mogao otići za oko 80 miliona eura. Conor Gallagher bi za 45 miliona eura mogao u Newcastle, a za po 30 miliona eura Chelsea planira prodati Christiana Pulisica, Rubena Loftus-Cheeka i Trevoha Chalobaha.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()