Platio skoro tri miliona dolara da gleda duel Messija i Ronalda

Možda i posljednji dvoboj dvojice velikana

18.01.2023. 09:31
  • Podijeli:
ronaldo_messi - reuters-63c7ae591e815.webp Foto: Reuters

Saudijski nekretninski mogul Mushref al-Ghamdi platio je na dobrotvornoj aukciji 2.6 miliona dolara za VIP ulaznicu za revijalnu utakmicu između Cristiana Ronalda i Lionela Messija koja će se održati u četvrtak u Rijadu.

Bit će to prvi Ronaldov nastup otkako je krajem decembra potpisao unosan ugovor za saudijski Al Nassr.

U četvrtak će se u Rijadu odigrati revijalna utakmica između izabrane ekipe sastavljene od igrača Al Nassra i Al Hilala, koju će predvoditi Portugalac Cristiano Ronaldo, i s druge strane francuskog prvaka Paris Saint-Germaina predvođenog Argentincem Lionelom Messijem.

Kako bi promovirali utakmicu, Saudijci su pokrenuli humanitarnu aukciju za VIP ulaznicu nazvanu "Ulaznica izvan mašte". Licitacija je počela s 266.000 dolara, a završila s 2.6 miliona koliko je za nju platio Al-Ghamdi, generalni direktor grupe za nekretnine AqarOne.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()