PL BiH: Željezničar ne odustaje od Evrope

Plavi su sa 4:1 deklasirali Slogu i, tako barem nakratko, preuzeli treću poziciju na tabeli Premijer lige BiH

19.03.2023. 16:53
  • Podijeli:
Željezničar_FK Željezničar-64172d60edad4.webp Foto: FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara dopadljivom partijom pred svojim navijačima nastavili su trku za izlazak na evropsku scenu.

Plavi su sa 4:1 deklasirali Slogu i, tako barem nakratko, preuzeli treću poziciju na tabeli Premijer lige BiH.

Željo je tako potvrdio dobru formu ovog proljeća. Vezao je treći trijumf, a peti u posljednjih šest ispita. U Kupu BiH je stigao do polufinala, tako da je sve još otvoreno na oba fronta.

Epilog je nagovijestio ovog popodneva sjajni Santos Rodrigez. Brazilac je odlično ispratio ubacivanje Andrije Drlje te rutinskim pogodio za početno vođstvo.

Pa ipak, Dobojlije se nisu predale. Milan Lalić je, na asistenciju Nemanje Mihailovića, vratio stvari na početak pa su ekipe na odmor otišle sa miroljubivih 1:1.

Prije nego li su domaći otišli put svlačionice, pozvali su ih najvatreniji navijači, Manijaci. Nije bilo uvreda, doduše, zvižduka jeste, ali jasna bila poruka podrške.

I ona kao da je urodila plodom. Santos je blistao, prvo je sa svoje polovine uputio dubinsku loptu za Sulejmana Krpića, a zatim stigao na drugi kraj terena da odličnu akciju kruniše novim pogotkom.

Tu se nije zaustavio. Nedugo zatim je izborio penal koji je Semir Štilić pretvorio u 3:1. Tačku na i sigurne pobjede stavio je Žozef Amoa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()