PL BiH: Tuzlaci "odigrali" za Borac i Želju

Siti je, naravno, prije svega pomogao sebi u borbi za opstanak. Ali i Borcu i Željezničaru koji biju veliki boj sa Širokobriježanima

19.03.2023. 19:10
  • Podijeli:
Široki Tuzla siti_SC Sport-64174e67023e1.webp Foto: SC Sport

Fudbaleri Širokog Brijega napravili su novi kiks i čini se da pomalo posustaju u borbi za Evropu.

Danas su na "Pecari" samo remizirali sa Tuzla sitijem koji je u krizi, 1:1, što je nastavak skromne serije tokom koje su u četiri meča upisali pobjedu, remi i dva poraza.

Tuzlaci su, naravno, prije svega pomogli sebi u borbi za opstanak. Ali i Borcu i Željezničaru koji biju veliki boj sa Širokobriježanima.

Bolje je domaćin otvorio utakmicu, ali je u 31. minuti hladan tuš. Siti je iz prvog šuta na utakmici stigao do vodstva, a pogodio je Gruzijac Đorđi Ivaniadze.

Taj gol je ohrabrio gosta, pa je brzo prijetio i preko Miće Kuzmanovića, a sjajno je igrao Ivaniadze.

Nastavak donosi još igru Širokog Brijega, koji u 52. minuti prijetio preko Morisa Valinčića, a pritisak je urodio plodom u 68. minutu.

Tada nakon jako dobre akcije mrežu zatresao Ilija Mašić za 1:1.

Do kraja su se Tuzlaci grčevito branili, a u sudijskoj nadoknadi su imali i solidnu priliku iz kontranapada. No, ostalo je 1:1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()