PL BiH: Nemilosrdni Zrinjski, Sloboda bježi sa dna

Šampionski Plemići nisu imali milosti na gostovanju kod Igmana, dok su Tuzlaci u derbiju začelja srušili Leotar

11.03.2023. 16:53
  • Podijeli:
Zrinjski_HŠK Zrinjski-640ca097c831a.webp Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog i Slobode ostvarili su pobjede u prvim utakmicama 22. kola Premijer lige BiH.

Šampionski Plemići nisu imali milosti na gostovanju kod Igmana (3:0), dok su Tuzlaci u derbiju začelja srušili Leotar (2:1) i pobjegli sa dna.

Konkurencija se početkom sezone možda i ponadala da je došao kraj dominacije Mostaraca, koji su u tim trenucima odlično gurali na velikoj sceni.

Pa ipak, kada su nesrećno ostali bez Evrope, Nemanja Bilbija i društvo su se fokusirali na domaću scenu i vrlo brzo pokazali zašto su bez premca u državi.

Nanizali su nekoliko sjajnih partija, do pauze preuzeli tron, a gdje su stali jesenas, nastavili su ovog proljeća.

Sastav iz Konjica je na svojoj kože osjetio svu snagu šampiona koji je ovog popodneva slavio rutinski.

Gost je poveo autogolom Mirka Oremuša, koji je nespretno intervenisao nakon centaršuta Josipa Ćorluke. Na 2:0 je povisio već pomenuti Bilbija, a tačku na i Tomislav Kiš.

Više uzbuđenja je viđeno na "Tušnju", na čijem travnjaku sa hibridnom travom je odigrana prva partija fudbala.

Euforiju zbog povratka na svoje "bunjište" rasplamsao je Stojan Vranješ golom sa "kreča" već u šestom minutu. Prethodno je iskusni napadač sam izborio penal.

Vranješ je temelje trijumfa udario početkom drugog dijela, kada je upotrebljiv centaršut Saida Husejinovića pretvorio u 2:0.

Trebinjci se nisu predali bez borbe. U finišu su jurnuli na sve ili ništa, smanjili preko Miloša Aćimovića, ali nisu uspjeli da izbjegnu poraz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()