PL BiH: Borčev lagani dvokorak za miran odmor

Crveno-plavi su pred svojim navijačima uzeli mjeru Leotaru i sa tri boda u džepu otišli na reprezentativnu pauzu

18.03.2023. 22:26
  • Podijeli:
Fudbaleri Borca_FKB-641600ad22faa.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca vezali su drugu premijerligašku pobjedu i tako nastavili trku za mjesto koje vodi u Evropu.

Crveno-plavi su pred svojim navijačima uzeli mjeru Leotaru, slavili sa laganih 2:0 i sa tri boda u džepu otišli na reprezentativnu pauzu.

Banjalučani su u prethodnoj rundi izdominirali protiv Tuzla sitija, a da takvo izdanje nije bilo slučajnost, pokazale su uvodne minute bitke protiv Trebinjaca.

Četa Vinka Marinovića od starta je nametnula svoj tempo, strpljivo stezala obruč oko gola gostiju, prijetila...

Ti ataci do 29. minuta nisu urodili plodom. A onda je Benjamin Tatar ušao u sredinu, uputio precizan centaršut na drugu stativu, loptu je sjajno ispratio Nikola Ninković i preciznim udarcem glavom zatresao mrežu.

Borac je napadao i do odlaska na odmor, domaćin je imao 12 šuteva i šest kornera, ali su izostale konkretnije prilike iz kojih bi povisio vođstvo.

Favorit je na početku drugog dijela "povukao ručnu". Crveno-plavi su stali iza lopte, čekali priliku i dočekali ju u 57. minutu.

Enver Kulašin je "povukao" polukontru, na vrijeme odložio loptu za Ninkovića, a popularni Džigi sačekao idealan trenutak da ju "podvali" u srce šesnaesterca. Tamo je utrčao Kulašin i "potkopao" loptu za sigurnih 2:0.

Do kraja uzbuđenja gotovo da i nije bilo, a jedino vrijedno poena je stativa koju je zatresao gostujući adut MIhailo Cmiljanović.

Najvatreniji navijači Borca, Lešinari, večeras su bili aktivniji nego inače.

Na početku utakmice su skandirali "ubij pedera", zapalivši pri tom zastavu u duginim bojama.

Potom su podržali ekipu, nakon čega su uputili i jasnu poruku pred Izbornu skupštinu 3. aprila.

"Borac je nešto što spaja sve nas, za sportska lica u upravi mi dajemo glas".

A članova odlazeće uprave gotovo i da nije bilo na Gradskom stadionu. Barem ne u loži u kojoj su do sada sjedili.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()