Pirova pobjeda Kameruna protiv "rezervi" Brazila

Kompletiran grupni dio takmičenja

02.12.2022. 21:59
  • Podijeli:
brazil_kamerun - reuters-638a60c957e53.webp Foto: Reuters

Utakmicama trećeg kola grupe G kompletirana je grupna faza na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Na stadionu Lusail večeras smo vidjeli još jedno iznenađenje, obzirom da je Kamerun savladao Brazil rezultatom 1:0, međutim "Karioke" su i pored toga rutinski potvrdili prvo mjesto u grupi.

Selektor Brazila Tite je odmarao najveće zvijezde, i na teren poslao "drugu postavu", koja bi, ruku na srce, po kvaliteti vjerovatno parirala svima na Mundijalu za titulu, što dovoljno samo po sebi govori.

Brazil je dominirao, a prvu šansu imao je Jesus u 15. minuti, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola. Nastavili su nominalni gosti u ovom susretu da dominiraju, ali bez pravih šansi, sve do 33. minute kada je neuništivi Dani Alves šutirao iz slobodanjaka, ali nije bio precizan.

Najbolju šansu za Kamerun propušta duboko u sudijskoj nadoknadi Mbeumo, ali Ederson spašava svoj gol.

U drugom dijelu prvu šansu propuštaju Kamerunci, ali ovaj put neprecizan je bio Aboubakar.

Uzvratio je Brazil preko Martinellija, koji je odlično šutirao, ali Epassy brani njegov pokušaj.

Do kraja smo gledali pomalo dosadan fudbal, bez nekih velikih šansi na obje strane, a kada su svi očekivali završen susret bez golova, desio se Aboubakar, koji u 94. minuti zabija za veliko slavlje i pobjedu Kameruna od 1:0, koja je na kraju pirova, obzirom da je i Švicarska slavila.

I pored poraza, Brazil je završio na prvom mjestu s šest bodova, isto koliko i Švicarska. Kamerun je na kraju treći s četiri boda, dok je Srbija posljednja sa samo jednim osvojenim bodom.

U osmini finala će tako "Karioke" igrati protiv Južne Koreje, dok će Švicarska na megdan Portugalu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()