Piksi otkrio zašto mu je pobjeda nad Crnom Gorom još draža

"Kako mislite da idete na Evropsko prvenstvo? Lako? To ne postoji! Crna Gora ima moć i snagu da napravi problem bilo kome"

27.03.2023. 23:06
  • Podijeli:
Dragan Stojković Piksi_Miloš Milojević Tanjug-64220379b2428.webp Foto: Miloš Milojević / Tanjug

Selektor Srbije Dragan Stojković zadovoljno je trljao ruke nakon teško izvojevane pobjede protiv Crne Gore.

Orlovi su na mišiće slavili u Podgorici 2:0, u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj je junak bio dvostruki strijelac Dušan Vlahović.

Ubojiti centarfor Juventusa svoju šansu je dočekao sa klupe. U prvom poluvremenu domaćin je bio opasniji, konkretniji, ali je u nastavku favorit pokazao pravo lice.

Doduše, samo na trenutke. Pa ipak, i to je bilo dovoljno da Dušan Tadić i društvo kući odu sa cijelim plijenom.

Igra nije bila dobra, o mnogo toga se može diskutovati, međutim, cilj opravdava sredstva.

Srbija nakon 180 minuta fudbala ima maksimalnih šest bodova i jedino to je bitno na putu ka Njemačkoj.

"Kako mislite da idete na Evropsko prvenstvo? Lako? To ne postoji! Crna Gora ima moć i snagu da napravi problem bilo kome. Zato nam je još draže. Pretpostavili smo da će biti agresivni, jer igraju kod kuće. Nekoliko pogrešnih naših pasova su materijalizovali, stvorila se panika... Čekali smo da se poluvrijeme završi sa nulom. Drugi dio je bio sadržajniji i bolji sa naše strane", bila je prva Piksijeva ocjena,

Strahinja Pavlović je blistao nakon teške bitke u kojoj je odbrana sačuvala mrežu netaknutu:

"Osjećaj je fenomenalan, jedno jako teško gostovanje, uspjeli smo da dobijemo. Tri boda su jako bitna, namučili smo se dosta. Održali smo nulu, to nam mnogo znači. Crna Gora je imala dosta dobrih situacija. Očekivali smo i pripremili se maksimalno. Znali smo da će biti izuzetno teško. Uopšte nisu rival za potcjenjivanje. Svakako imaju velike šanse da se plasiraju. Želim im sve najbolje", naglasio je Pavlović.

Kapiten Dušan Tadić bio je samokritičan:

"Dobro je što je kapiten Dušan Tadić bio kritičan posle pobede u Podgorici.

"Veoma bitna pobjeda za nas. Znali smo da će biti teško, Crna Gora je veoma organizovana ekipa, kompaktno se brani, opasna je iz kontri. Uspjeli su rivali da nas ugroze u par navrata. Protivnik je dobro zatvarao prostor i otežao nam posao. Istina, mogli smo i mi mnogo brže da igramo, da lopta ide brže, ali idemo dalje. Najbitnije je da smo slavili", zaključio je Ajaksov as.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()