Petev otkrio adute za Crnu Goru i Rumuniju

"Za nas je bitno da smo spremni za svaku situaciju. Pokazali smo da možemo"

07.09.2022. 13:50
  • Podijeli:
Ivajlo Petev_Armin Durgut Pixsell.jpg Foto: Pixsell

Selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev otkrio je adute na koje računa u utakmicama Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

Zmajevi su odigrali jako dobro u dosadašnjem dijelu takmičenja i nalaze se u odličnoj poziciji da osiguraju prvo mjestu u grupi koje donosi baraž za Evropsko prvenstvo, te plasman u A diviziju.

Bh. selekcija već u prvom meču 23. septembra u Zenici protiv Crnogoraca može sve da riješi i osigura prvo mjestu. Tri dana kasnije sljedi ispit u Bukureštu.

"Crna Gora je pokazala da je ozbiljna ekipa. Opasna je, pokazala da zna da igra u gostima. Za nas je bitno da smo spremni za svaku situaciju. Pokazali smo da možemo", poručio je Petev, uz konstataciju da su pozvani igrači koji su odradili junske utakmice.

Među pozvanim su, golmani: Ibrahim Šehić , Nikola Vasilj , Kenan Pirić, defanzivci: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Mateo Sušić, vezisti: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Vladan Danilović, Haris Duljević, Mirloslav Stevanović, Muhamed Bešić, Dino Hotić, napadači: Edin Džeko , Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()