Petev i Džeko optimisti uoči Crne Gore: Vjerujemo u naš tim

"Siguran sam da će svi dati maksimum kako bismo došli do bodova. Biće promjena. To će biti prilika za druge fudbalere da se dokažu"

Autor: Aldin Tiro 22.09.2022.
  • Podijeli:
dzeko_petev - ns bih-1663864880103.webp Foto: NS BiH

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev kazao je na današnjoj konferenciji za medije, uoči sutrašnje utakmice protiv da vjeruje da će igrači biti na visini zadatka.

"Siguran sam da će svi dati svoj maksimum kako bismo došli do tri boda, a svima je poznato koliko nam ti bodovi znače. Bit će promjena u ekipi jer nam nedostaje nekoliko igrača. To će biti prilika za druge igrače da pokažu kvalitet. Ko će sutra startati, to ćemo objaviti dva sata pred utakmicu. Kad je u pitanju Crna Gora, to je jaka reprezentacija. Imaju dosta iskusnih igrača koji mogu donijeti prevagu, ali vjerujem u naš tim", rekao je Petev.

Poručio je da je i psihološki aspekt veoma bitan.

"Ne smijemo gubiti glavu kao u nekim situacijama ranije. Moramo biti hladni da odigramo svih 90 minuta na visokom nivou. Cijenimo i poštujemo protivnika, ali najviše me zanima kako ćemo mi igrati", dodaje Petev.

Novinarima se obratio i kapiten naše selekcije Edin Džeko. Napadač Intera je dodao da svi znaju šta nam sutrašnja pobjeda može donijeti.

"Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje u zadnje vrijeme na kojem se osjeća baš pozitivna energija. Imali smo ranije dosta negativne, ne znam zbog čega. Ekipa je napravila dobre rezultate, sutrašnji rasprodani stadion i sretniji novinari pred nama ovdje to dokazuju. I kad je teško u ovoj ekipi s dosta mladih igrača, ta pozitivna energija će dosta pomoći. Mnogo će nam značiti i podrška sa tribina", navodi Džeko.

Kapiten se osvrnuo i na prethodni meč sa Crnom Gorom, te rekao da je generalno bila teška.

"Ekipa je odigrala dobro i kontrolisali smo utakmicu sve do nesretno primljenog gola. Imali su i oni neke šanse tako da je rezultat bio najrealniji. I Crnogorci imaju šansu još uvijek da budu prvi u grupi, očekujem da budu ofanzivniji ali sigurno je da neće biti lagano. Lično se osjećam mnogo bolje fizički danas nego u Podgorici", zaključuje Džeko.

  • Podijeli: