Partizan na ispitu u Njemačkoj: Nek se ponovi Augzburg

Svima u Humskoj je i dalje sjećanje na 2015. godinu kada su posljednji put igrali na njemačkom tlu i - pobijedili

06.10.2022. 12:41
  • Podijeli:
Partizan_FKP-1665048260686.webp Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana večeras polažu najteži ispit u grupnoj fazi Lige konferencije, idu na noge favorizovanom Kelnu (21 čas).

Riječ je o utakmici trećeg kola u kojoj Crno-bijeli nemaju imperativ pobjede jer su nakon dva startna remija u solidnoj poziciji i, bez obzira na epilog ovog duela, i dalje će sami odlučivati o svojoj sudbini.

Pa ipak, svima u Humskoj je i dalje sjećanje na ne tako davnu 2015. godinu kada su posljednji put igrali na njemačkom tlu i - pobijedili. Tada je poražen Augzburg nakon sjajne predstave, bilo je 3:1.

Trener Gordan Petrić je zadovoljan kako se ekipa spremala za izazovnih 90 minuta.

"Igrači su spremni, odmorni, svjesni šta im donosi ova utakmica, da je to neki evropski izlog za dosta igrača, da se dokažu u ovako teškim utakmicama. Zbog izostanka Kristijana Belića i Ljubomira Fejse moraćemo da napravimo neki drugi balans. Igramo protiv ekipe koja je možda favorit u našoj grupi i koja je navikla na ove utakmice svake nedjelje. I mi smo djelimično navikli, ali mislim da su oni u prednosti što se tiče ovakvih susreta", rekao je Petrić.

Trener Parnog valjka je istakao je da se u posljednjih sedam dana smjenjuju tuga i radost. Partizan je prošle nedjelje eliminisan u prvoj rundi Kupa Srbije od drugoligaša Radničkog iz Sremske Mitrovice, a zatim je savladao Vojvodinu (4:1) u Superligi Srbije:

"I rekao sam i pred utakmicu sa Vojvodinom da nam je to zamajac za ovu seriju teških utakmica, puno mečeva imamo do 13. novembra".

Partizan je ove sezone u Evropi na dva gostovanja odigrao neriješeno 3:3, a Petrić ističe da u takvim situacijama ima dosta stresa i emocija.

"Prije bih izabrao neki drugi rezultat, ali ako mora da bude sa toliko golova da ljudi uživaju, eto potpisao bih zbog toga. Generalno ima tu dosta stresa i emocija, kad primite tri gola i kada date tri gola", zaključio je Petrić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()