Ovo je trailer filma u kojem Zlatan Ibrahimović glumi negativca

Napadač Milana dobio je ulogu ambicioznog vojskovođe Antivirusa

04.01.2023. 21:10
  • Podijeli:
Zlatan_Ibrahimovic_film_foto_YT-63b5b900ce233.webp Foto: YouTube

Trailer za najnoviji film o galskim strip junacima Asterixu i Obelixu pod naslovom "Asterix and Obelix: the Middle Empire", reditelja Francuza Guillaumea Caneta, koji je i glumačka premijera legendarnog nogometaša Zlatana Ibrahimovića konačno je izašao.

S ukupnim budžetom od 60 miliona eura, peti film iz slavnog serijala bit će jedan od najskupljih u francuskoj historiji. Napadač Milana dobio je ulogu ambicioznog vojskovođe Antivirusa, kojem je Cezar povjerio zadatak da izbriše nepobjedivo galsko selo, jedini teritorij u Galiji koji nije osvojio.

Dosadašnji neprijatelj Gala iz sela, centurion Caius Bonus, tu ulogu je tumačio francuski glumac Jean-Pierre Castaldi smijenjen je s dužnosti, a na njegovo mjesto, u rimski garnizon u susjedstvu sela, stiže Gaj Antivirus.

Odlučan je, brutalan i ne bira sredstva. Za njega je Cezarova naredba zakon, a pokušat će je provesti u djelo dok su Asteriks i Obeliks u Kini. Naime, radnja petog nastavka popularne franšize smještena je na Istok, kamo su se nerazdvojni prijatelji zaputili pomoći princezi u nevolji, piše portal movieweb.

Ulogu Obeliksa dosad je tumačio Gerard Depardieu, ali u ovom nastavku tumači ga francuski glumac Gilles Lellouche. Cezara ovaj put glumi filmska zvijezda Vincent Cassel. U novom filmu ponovno se pojavljuje Kleopatra, a tu ulogu je od Monice Bellucci preuzela proslavljena francuska glumica Marion Cotillard. Lukavog i odvažnog Asteriksa glumi Guillaume Canet.

Franšiza u malim ulogama često ugošćuje slavne osobe koje nisu profesionalni glumci.

Tako se u filmu Asteriks i Obeliks: Misija Kleopatra pojavio nekad najbolji nogometaš svijeta Zinedine Zidan, dok je 2008. u filmu posvećenom Olimpijskim igrama u antičkoj Grčkoj nastupio pilot Formule 1 Michael Schumacher. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()