Otac Barcine zvijezde nezadovoljan: Zaslužuje više

Skroman učinak mladog napadača u ovoj sezoni

29.03.2023. 16:40
  • Podijeli:
ansu fati - reutersd-642448584b03d.webp Foto: Reuters

Otac mladog nogometaša Barcelone Ansua Fatija izjavio je da bi najradije odveo sina s Nou Campa zbog male minutaže koju ima u ekipi Xavija Hernandeza.

Bori Fati je javno zaprijetio da će sina odvesti iz Barcelone, ukoliko se situacija ne promjeni.

"Smeta mi to. Projekt si kluba, nosiš desetku na leđima, a dobio si je kada niko nije bio tu da preuzme Messijevu desetku. Smeta mi to koliko mintua dobija. Jedan minut, dva minuta, tri minuta. To mi smeta. Ne tražim da bude starter, jer su svi napadači Barcelone fenomeni. Ali pričamo o Ansuu Fatiju. O reprezentaciji. O momku iz La Massije. Ako nećeš njemu da daš minut, kome ćeš", pita se Fatijev otac, koji je dodao:

"Mislim da Ansu zaslužuje mnogo više. On je Barcina desetka, igrao je kada su tu bili Messi, Luis Suarez, Dembele i Griezmann. Kažite mi ko su trenutno bolji napadači u Evropi?".

U jednom trenutku nije se mogao suzdržati i nagovijestio je da bi do jučer najveću nadu Barcelone mogao odvesti iz kluba.

"Ako se ovako nastavi vodim ga nazad u Sevillu, to je to. Na El Clasiko sa Realom nisam ni išao. Šta ima da idem tamo? Imam svoju ložu, ali ne idem do daljeg", rekao je za Cadene Copa.

Fati je ove sezone odigrao 38 utakmica za Barcelonu u svim takmičenjima, ali je uglavnom šansu dobivao s klupe. Postigao je šest golova i dodao tri asistencije.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()