Ono što Real priprema Ronaldu najbolje pokazuje koliko im je značio

Portugalac je u Realu igrao devet godina te pritom osvojio pet trofeja Lige prvaka

18.01.2023. 11:46
  • Podijeli:
Rudi Garsija i Kristijano Ronaldo-63b7d2e768eb9.webp Foto: Profimedia

Španski mediji pišu da predsjednik Real Madrida Florentino Perez želi organizovati prijateljsku utakmicu na inauguraciji novog Santiago Bérnabeu stadiona protiv Al-Nassra, što bi ujedno bila i šansa da se Cristiano Ronaldo dosljedno oprosti od ovog kluba.

Kako se navodi, Ronaldo je bi odigrao jedno poluvrijeme u dresu kluba za koji je nedavno potpisao, a drugo u dresu Real Madrida, što bi bio najbolji način da se oprosti od navijača Kraljevskog kluba kojima je donio toliko sreće i uspjeha u prošlosti.

Ronaldo je najbolji strijelac Reala svih vremena, a postigao je 450 pogodaka u 438 utakmica.

Portugalac je u Realu igrao devet godina te pritom osvojio pet trofeja Lige prvaka.

Navodi se da bi prijateljsku utakmicu igrali na stadionu Santiago Bernabeu i to nakon što u potpunosti budu završeni radovi na njegovoj rekonstrukciji.

Ronaldo je u transferu vrijednom 94 miliona eura prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid 2009. godine, a Kraljevski klub napustio je 2018. godine kada je pojačao Juventus.

Nakon toga, igrao je još za Manchester United, s kojim je uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru raskinuo ugovor te karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji, gdje je potpisao za Al-Nassr.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()