Onana: Učinio sam sve da prevaziđemo nesuglasice

"Vrijednosti koje promovišem kao osoba me definišu, njih mi je porodica usadila dok sam bio dijete"

30.11.2022. 09:13
  • Podijeli:
Andre Onana-1668072158993.webp Foto: Profimedia

Svjetsko prvenstvo u Kataru ne samo da je bilo prepuno kontroverzi prije početka, nego će ga fudbaleri pamtiti po velikim iznenađenjima, slabim rezultatima favorita, kao i po sukobima unutar reprezentacija. Prvi veći skandal na videlo je izašao iz svlačionice Kameruna

Selektor afričke ekipe Rigober Song i prvi golman tima Andre Onana došli su u sukob, baš u danu kada je Kamerun igrao protiv Srbije. Trener je zamjerio čuvaru mreže Intera nepoštovanju discipline i dogovora, a kada se pobunio izbacio ga je iz tima i na spisak igrača za utakmicu stavio drugog golmana. 

Onana je toliko bio bijesan da je zaprijetio odlaskom sa Mundijala. Song je smirivao strasti ne odajući šta se zapravo dogodilo, ali se golman Kostarike, kroz dva dana, oglasio javno. 

"Želim da izrazim moju privrženost zemlji i nacionalnom timu. U ponedjeljak mi nije bilo dozvoljeno da budem na terenu i pomognem Kamerunu, kao što to uvijek činim sa namjerom da se ostvari zajednički cilj. Uvijek sam se ponašao onako kako je najbolje i najpristojnije da ekipa stigne do uspjeha.  Ja sam sve svoje mogućnosti iskoristio da kako bi smo našli rješenje i prevazišli nesuglasice koje se, ponekad, igračima dogode, ali za kompromis nije postojala dobra volja sa druge strane", poručio je Onana.

Dodao je i to da se "neki momenti teško razumiju". 

"Ipak, uvijek ću poštovati i podržavati odluke ljudi koji žele uspjeh našoj reprezentaciji i zemlji. Šaljem podršku saigračima, jer smo pokazali na ovom takmičenju da možemo daleko da doguramo. Vrijednosti koje promovišem kao osoba i kao sportista su one koje me definišu, koje je moja porodica usadila u mene dok sam bio dijete. Predstavljanje Kameruna je uvijek bila privilegija. Nacija na prvom mjestu, zauvijek. Hvala vam", rekao je u svom obraćanju Andre Onana i jasno stavio do znanja da je za njega 22. Svjetsko prvenstvo završeno prije vremena, odnosno da neće biti u timu protiv Brazila. 

Ono što se malo pominje jeste, javna tajna, da se predsjednik Fudbalskog saveza Kameruna Samuel Eto u sve miješa i za sve pita. Najpoznatiji igrač ove zemlje, nekadašnji fudbaler Barselone, inače odlučuje o sudbinama igrača u nacionalnom timu, a nije ni tajna da je prethodnih godina imao probleme sa zakonom u Evropi oko utaje poreza. Na utakmicama u Kataru moglo je da se vidi da je Eto stalno "na porukama", pa je javnost počela da sumnja da šalje instrukcije klupi svog tima.  

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()