Novinarka od povjerenja tvrdi: Messi od 1. jula opet u Barceloni

Brunati tvrdi da će Messi po isteku ugovora ponovo postati član Barcelone. oNI se poznaju godinama pa se nju smatra pouzdanim izvorom

05.10.2022. 09:01
  • Podijeli:
messi_neymar_mbappe - reuters-1664274729711.webp Foto: Reuters

Veronica Brunati, novinarka iz Argentine, tvrdi da će se Lionel Messi (35) vratiti u Barcelonu 1. jula 2023. godine.

Jedan od najboljih igrača u historiji fudbala u posljednjoj je godini ugovora s PSG-om, a Brunati tvrdi da će Messi po isteku ugovora ponovo postati član Barcelone.

Novinarka Brunati i Messi poznaju se godinama i do sada su odradili niz velikih intervjua, pa se nju smatra pouzdanim izvorom po pitanju karijere slavnog Argentinca.

Messi je dres Barcelone nosio 16 godina, odigrao je 778 utakmica i postigao 672 gola. Kao igrač katalonskog giganta osvojio je sve što se moglo osvojiti, uključujući i šest Zlatnih lopti.

Do sedme je stigao kao igrač PSG-a. Messi je 5. augusta 2021. morao napustiti Barcelonu, iako to nije htio. Za to je bio kriv Barcelonin financijski kolaps. Ugovor sa Kataloncima istekao mu je 1. jula 2021. godine, te je službeno bio slobodan igrač.

Iako je sve dogovorio sa Joanom Laportom, predsjednikom kluba, nije mogao biti registrovan za tim sa Nou Campa, pa je sa suzama u očima napustio Barcu i potpisao za PSG.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()