Novi očaj FK Sarajevo: Plemići krenuli u odbranu titule

Zrinjski je u derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni u Mostaru savladao kao gost ekipu FK Sarajeva rezultatom 2:0

26.02.2023. 19:26
  • Podijeli:
sarajevo-zrinjski-63fba4189f179.webp Foto: sportsport.ba

FK Sarajevo je ponovo domaći meč morao igrao van glavnog grada Bosne i Hercegovine. Odabrali su Mostar i stadion Rođeni, no već u prvom meču Mirze Varešanovića na klupi Bordo tima doživljen je novi poraz. Protiv prvaka Bosne i Hercegovine nije se moglo.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše lijep fudbal. Sarajevo je imalo posjed lopte, ali ništa tim Mirze Varešanovića nije napravio u fazi napada.

Ni Zrinjski nije previše pokazao, no Plemići su nekoliko puta isprobali udarce prema golu. Ništa to spektakularno nije bilo sve do 33. minute kada aktuelni prvak Bosne i Hercegovine dolazi do vodstva.

Nemanja Bilbija se izborio za loptu na 20-ak metara od gola, proslijedio ju je do Marija Tičinovića koji spektakularnim udarcem iskosa s lijeve strane pogađa mrežu Šahinovića za prednost Zrinjskog od 1:0.

To je bio rezultat nakon prvog dijela meča. Treba svakako istaći da su vremenski uslovi bilo veoma loši i da je uz jaku kišu puhao i izuzetno snažan vjetar, piše sportsport.ba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()