FIFA rang lista: Kako stoje Zmajevi uoči žrijeba kvalifikacija za EP?

Aktuelni prvaci svijeta Francuzi u odbranu naslova kreću kao četvrti na svijetu, dok je Engleska peta

06.10.2022. 16:49
  • Podijeli:
Vico_trening_Zmajevi_foto_NSBiH1-1663698080942.webp Foto: NS BiH

Na novoj FIFA rang-listi najboljih svjetskih reprezentacija objavljenoj danas, selekcija Bosne i Hercegovine se sa 1403 boda nalazi na 58. poziciji.

To znači da su popularni Zmajevi nazadovali za jedno mjesto u odnosu na mjesec septembar.

I dalje je vodeći Brazil, koji je pobjedama u prijateljskim utakmicama nad Ganom i Tunisom prošle sedmice povećao prednost u odnosu na drugoplasiranu Belgiju, koja je izgubila od Nizozemske u okviru Lige nacija.

Trećeplasirana je i dalje Argentina. Aktuelni prvaci svijeta Francuzi u odbranu naslova kreću kao četvrti na svijetu, dok je Engleska peta.

Jedina promjena u Top 10 je skok Italije za jedno mjesto, na šesto, čime je preskočila Španiju.

Što se tiče reprezentacija regiona, Hrvatska je najbolje plasirana na sjajnoj 12. poziciji, dok je Srbija na 21. mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()