Nogometašice BiH bile na korak od senzacije

Naša selekcija prvi put zaigrala je u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a rival je bio Vels koji je imao i prednost domaćeg terena

06.10.2022. 22:59
  • Podijeli:
Zmajice_utakmica_Vels_foto_NSBiH-1665089936413.webp Foto: NSBiH

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na gostovanju u Velsu rezultatom 1:0 u utakmici play-offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Susret je završen nakon produžetaka, a regularnih 90 minuta završeno je bez golova.

Večerašnji nastup je historijiski za ženski nogomet u BiH. Naša selekcija prvi put zaigrala je u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a rival je bio Vels koji je imao i prednost domaćeg terena.

Na terenu su Velšanke dominirale tokom svih 90 minuta, ali su se naše nogometašice branile na nevjerovatan način. Fantastična Almina Hodžić nije dozvolila da naše nogometašice prime gol i napravila je nekoliko izvrsnih odbrana.

U drugom poluvremenu tri gola postižu Velšanke, ali sva tri gola poništila je linijska sutkinja zbog ofsajda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()