Nizozemska u finišu slomila Senegal

"Lale" nastavile niz bez poraza protiv selekcija iz Afrike

21.11.2022. 19:00
  • Podijeli:
nizozemska_slavlje - reuters-1669052995623.webp Foto: Reuters

Reprezentacija Nizozemske danas je na stadionu Al Thumama u Dohi u okviru grupe A savladala Senegal rezultatom 2:0, te tako stigla do prvog trijumfa na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ipak, ono što bi trebalo da zabrine favorizirane Nizozemce jeste realno loša igra i pored pobjede, obzirom da je Senegal u najmanju ruku zaslužio bod.

Nizozemska je tokom cijelog susreta imala veći posjed lopte i konstantno napadala, ali radilo se o jalovim napadima, nešto poput Barcelone u najbolja vremena, dakle beskonačno dodavanje, ali bez konkretnih šansi, dok je Senegal nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio.

U prvom poluvremenu vrijedi istaknuti veliku šansu za Nizozemce kada je De Jong izašao sam pred Mendyja, ali se nije najbolje snašao, te je tako upropastio zicer.

Foto: Reuters

Do kraja poluvremena nismo ništa vrijedno pomena niti vidjeli s obje strane, tako da se otišlo na odmor pri rezultatu 0:0.

Kada su svi očekivali da ćemo vidjeti nešto ofanziviniji fudbal od izabranika Louisa van Gaala, to se nije desilo. Naprotiv, opasniji je bio Senegal.

Prvu šansu su imali kada je Dia iskosa šutirao, ali Noppert to brani. Najbolju šansu na utakmici za Senegal vidjeli smo u 73. minuti kada je Gueye dobro šutirao sa vrha šesnaesterca, ali Noppert je opet bio na visini zadatka.

Kazna je stigla u 84. minuti, kada je veznjak Barce De Jong sjajno ubacio u peterac, a tamo je najviši bio Gakpo, koji glavom pogađa za veliko slavlje Nizozemaca.

Pokušavali su do kraja Senegalci doći do remija, ali na njihovu žalost uspjeli su samo primiti još jedan gol. Naime, igrala se deveta minuta sudijske nadoknade kada je Depay šutirao, a Mendy odbio, da bi Klassen lagano ubacio loptu u praznu mrežu za konačnih 2:0.

Naredni susret Nizozemska igra protiv Ekvadora 25. novembra, dok se Senegal sastaje s domaćinom Katarom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()