Nema Ronalda, nema problema, tu je heroj Ramos

Portugalci su na krilima Ramosa, koji je odmijenio Ronalda, deklasirali Švajcarsku sa 6:1 te zakazali bitku sa sjajnim Marokancima

06.12.2022. 21:53
  • Podijeli:
Gonzalo Ramos_Xinhua Pixsell-638fa4b022b44.webp Foto: Xinhua / Pixsell

Fudbaleri Portugalije u velikom stilu su se plasirali u četvrtfinle katarskog Mundijala.

Na krilima diskretnog heroja Gonsala Ramosa deklasirali su Švajcarsku sa 6:1 te zakazali bitku sa sjajnim Marokancima.

Napadač Benfike bio je junak iz drugog plana, iznenađujuće je dobio šansu umjesto Kristijana Ronalda i fenomenano ju iskoristio, ostvarivši prvi het-trik na Svjetskom prvenstvu.

Stari lisac Fernando Santoš pred veliki boj je povukao hrabar potez - ostavio je Ronalda na klupi. Ne dešava se često da kapitena, prvu zvijezu tima, najboljeg strijelca u istoriji reprezentacije ostavljate među rezervama kad na terenu "gori". Ali, prekaljeni stručnjak je učinio upravo to, kako zbog forme, tako i zbog svih negativnih stvari koje u posljednje vrijeme okružuju sada već bivšeg asa Mančester junajteda.

I, pogodio je. U vatru je gurnuo Ramosa a ovaj mu se ekspresno odužio. Igrao se 17. minut kada ga je proigrao Žoao Feliks. Nije to bila obećavajuća pozicija, bio je pozicioniran bočno na na lijevoj strani, međutim, sjajni strijelac je opalio kao iz topa i pogodio samo rašlje. Jan Zomer je samo pogledom ispratio loptu.

Da li je glumio ili se iskreno radovao, tek, Kristijano je dotrčao sa klupe i podijelio radost sa saigračima nakon gola koji im je značajno olakšao posao.

Igra Sajdžija ekspresno se raspala, postali su ranjivi pozadi, a favorit je to znalački iskoristio, ovog puta iz prekida. Bruno Fernandeš je izveo korner sa desne strane, ubacio u srce šesnaesterca gdje je vremešni Pepe nadvisio svoje čuvare, zakucao loptu u mrežu i nagovijestio epilog. 

Da Švajcarci nemaju šta da traže u ovoj bici Ramos im je još jednom ponovio početkom drugog dijela. Pravovremeno dodavanje Dioga Dalota pretvorio je u drugi pogodak i praktično otklonio bilo kakvu neizvjesnost.

Ona definitivno nije postojala nakon što je vrsni centarfor popunio i kolonu asistencije, pošto je proigrao Rafaela Gereira, kojem nije bilo teško da pogodi za pomalo nevjerovatnih 4:0.

Tračak nade za Sajdžije javio se kada je Manuel Akandži iskoristio nesporazum u portugalskoj odbrani i postigao počasni pogodak za svoj tim. Vremena je bilo dovoljno za senzacionalni preokret. Pa ipak, Ramos je bio odlučan u namjeri da ga ne dozvolji. Još jedan sjajan Feliksov asist "pospremio" je u mrežu nakon čega se pitanje pobjednika više nije postavljalo.

U finišu je šansu dobio i Ronaldo. Pepe mu je odmah prepustio traku, čak je i postigao gol, međutim, poništen je zbog evidentnog ofsajda. Ono što nije uspio Kristijano, jeste Rafael Leao u sudijskoj nadoknadi, za konačnih 6:1.

Sada slijede dva dana odmora, a onda od petka gledamo četvrtfinalne okršaje. Parovi su:  Hrvatska - Brazil, Holandija - Argentina, Maroko - Portugalija, Engleska  - Francuska.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()