Navijači u Španiji rasistički vrijeđali Viniciusa, sprema im se žestoka kazna

Policija prikuplja sve podatke

31.01.2023. 11:59
  • Podijeli:
vinicius  yr - reuters-63d8f40b3f448.webp Foto: Reuters

Nekoliko navijača Valladolida očekuje kazna zbog rasističkih uvreda, najavila je Španska komisija za borbu protiv nasilja.

Naime, više od deset navijača Valladolida bili su predmet istrage zbog rasističkih uvreda koje su uputili tamnoputom brazilskom nogometašu Viniciusu Junioru na utakmici Valladolida i madridskog Reala.

Španska policija i dalje prikuplja dodatne podatke tog incidenta. Dosad su se pojavile videosnimke na kojima se čuju rasističke uvrede zbog čega navijačima prijeti novčana kazna, od četiri tisuće eura na više te jednogodišnja zabrana pristupa nogometnim stadionima.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()