Munje udarale oko igrača, a kamere sve snimile

Igrači mogu biti sretni što su ostali živi

02.02.2023. 13:18
  • Podijeli:
munje_utakmica_igraci_foto_TW-63dba894616d1.webp Foto: Twitter

Kamere su snimile zastrašujuće trenutke tokom jedne niželigaške utakmice u Paragvaju, a tokom koje su tri udara munje pogodila teren dok su igrači bili u igri.

Kako su ga nazvali, "horor hat-trick" pogodio je teren tokom utakmice u Paragvaju. Tri munje, jedna za drugom, pogodile su teren, a u pitanju je snaga od 300 miliona volti.

Zastrašujuće scene dogodile su se 29. januara na nogometnoj utakmici u Nueva Londresu u Paragvaju. Sve su snimile kamere.

Snimka događaja prikazuje igrače koji trče u strahu i traže zaklon od velike munje koji udaraju po travnjaku. Udarili su o tlo usred grmljavine, dok je bjesnila oluja. Jedan nogometaš bacio se na tlo kako bi izbjegao udar, dok se vide i drugi igrači koji su se sklonili i počeli bježati.

Prema brazilskom stručnjaku za geofiziku i univerzitetskom profesoru, igrači mogu biti sretni što su ostali živi.

"Gledajući video, možemo zaključiti da je udar groma bio formiran od tri pražnjeja. Ljudi su u velikoj opasnosti, jer ovakvi udari mogu ubiti osobu", rekao je profesor Widinei Fernandes.

Lokalni dužnosnici potvrdili su da nije bilo povrijeđenih. Ono što je još nevjerovatnije od svega, utakmica nije prekinuta i nastavila se do posljednjeg zvižduka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()