Messi o Mundijalu u Kataru: Nadigrali smo sve protivnike

Prvi intervju najboljeg fudbalera svijeta nakon što se okitio titulom prvaka

31.01.2023. 11:36
  • Podijeli:
messi-profimedia-0745405696-639f686bf3886.webp Foto: Profimedia

Argentinac Leo Messi dao je prvi veći intervju za argentinske medije nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru. Poručio je da je u jednom momentu osjetio da će osvojiti Mundijal.

"Čekao sam pravi trenutak i mislio da sam dočekao. Ne pravi, nego savršeni. Boljeg nije moglo biti. Da sam mogao birati kada osvojiti Mundijal, izabrao bih ovaj trenutak. Sad, na kraju karijere, kad silazim sa scene."

"Ostvarenje snova je došlo na kraju, poslije toliko patnji kojih sam doživio s reprezentacijom. Koliko smo samo puta bili blizu uspjeha i nismo uspijevali do trofeja. Dugo sam primao kritike sa svih strana i znam da je moja porodica zbog toga patila. Stvarno su me te kritike pogađale. Na kraju smo zatvorili krug. Osvojili smo Copa Americu i Svjetsko prvenstvo. Gotovo je."

Komentirao je scene nakon četvrtfinala protiv Nizozemske kada je protivničkom igraču Woutu Weghorstu rekao "Hajde, bježi tamo, budalo". Tvrdi da su tenzije bile previsoke i da je pucao od nervoze nakon 120 minuta i penala.

"Nisam se pripremao za takvo što, iako smo znali što je Van Gaal pričao prije utakmice. Znao je i on što smo mi pričali. Netko od suigrača mi je rekao prije meča, namjerno, "jesi li čuo što je rekao". Imali smo vodstvo 2:0, a onda je nastao lom. Nije mi se svidjelo što sam napravio s onim "hajde, bježi tamo". To su trenuci visokih tenzija, puno je nervoze, sve se događa jako brzo i nemaš vremena razmišljati. Ništa nije bilo planirano i priznajem, ne sviđaju mi se te scene s Van Gaalom, ni s tim igračem, ni s još nekima od njih."

Messi je potom govorio o slavlju u Kataru, ali i na ulicama Buenos Airesa.

"Slavili smo u hotelu do sedam ujutro. Onda smo letjeli do Rima šest sati pa još 13 do Argentine. Zamislite kako bi to izgledalo da smo izgubili. Imali smo pet miliona ljudi na ulicama i ništa se loše nije dogodilo. Vidio sam puno snimki, gledam ih i danas i preplave me emocije. Ako nešto i nisam pogledao, drugi su mi slali da pogledam."

"U tim trenucima ne shvaćaš koliko je jako sunce, pogotovo jer smo osjećali vjetar u otvorenom autobusu. Kad sam došao kući bio sam sav izgoren po licu. Bio sam rasturen, nisam mogao spavati, ubila me sunčanica. Imao sam glavobolju, dva dana i temperaturu. To je posljedica svega što sam prošao tih dana, prenosi Index.hr.

Spomenuo je i Diega Armanda Maradonu, kao i osjećaje koji su ga preplavili nakon što je Argentina nakon penala savladala Francusku u finalu: "Da je Maradona bio tamo, on bi mi predao pehar. Diego je želio vidjeti me kako podižem taj trofej. Ta bi slika bila prelijepa. Vjerujem da je tamo negdje gore Maradona bodrio mene i sve nas."

Smatra da je njegova reprezentacija nadigrala sve protivnike na turniru:

"Stručni štab je bio spektakularan. Oni znaju što je reprezentacija, prošli su kroz nju kao igrači i jako im znači. Igrali su na Svjetskom prvenstvu, tako da su znali u svakom trenutku šta raditi, šta reći. Pokazali su taktičku genijalnost. Mislim da smo u svakom meču bili bolji od rivala. Uvijek smo znali što želimo i kako to ostvariti, ne napuštajući našu osnovnu filozofiju. Sitnice često prevagnu, a smatram da Scaloni u sedam utakmica nijednom nije napravio krivi potez."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()