Messi je PSG-u za samo godinu dana donio čak 700 miliona eura

Uz ogroman porast pratitelja PSG-ovih društvenih mreža, u klubu se svakako najviše raduju bogatijim ugovorima i novim sponzorima

  • Podijeli:
messi-korona-anadolija.jpg

Koliko je Leo Messi bitan, ne samo na terenu, već i izvan njega najbolje pokazuju podaci koje je objavila Marca.

Naime, pozivajući se na El Economist, Messi je u samo jednoj godini PSG-u donio prihod od čak 700 miliona eura.

Ovih 700 miliona eura klub je zaradio većinom od marketinških ugovora jer je dolazak Messija klubu odmah donio i nove sponzore i bolje ugovore s njima. Porasla je i prodaja dresova, no njom se Messijev dolazak u klub ne može u potpunosti pokriti.

Prema navodima jednog od direktora u klubu, zahtjevi za dresovima porasli su od 30 do 40 posto otkako je sjajni Argentinac u Parizu pa ih je prodano više od milion po cijeni koja se kretala između 90 i 160 eura. Oko 60 posto traženih bili su Messijevi. Jasno, klub dobiva tek manji dio od prodaje jer glavnina ostaje sponzoru.

Uz ogroman porast pratitelja PSG-ovih društvenih mreža, u klubu se svakako najviše raduju bogatijim ugovorima i novim sponzorima koji su zainteresirano došli u klub istog trenutka kad i Messi koji igra za 40-ak miliona eura. Osim s golovima, asistencijama i ostalim što pruža u igri, uloženo opravdava i punjenjem klupske blagajne.

Podsjećamo, Messi je u PSG stigao prošle godine iz Barcelone u kojoj je igrao više od dvije decenije.

  • Podijeli: