Marca: Gotovo je, Ronaldo ima novi klub i najveći ugovor u historiji fudbala

Nedavno "otjeran" iz Manchester Uniteda

30.11.2022. 09:29
  • Podijeli:
cristiano_ronaldo - reuters-1669542315411.webp Foto: Reuters

Marca je objavila da je Cristiano Ronaldo blizu dogovora sa saudijskim Al Nassrom.

Portugalac, koji je nakon niza skandala bukvalno otjeran iz Manchester Uniteda usred sezone, u Saudijskoj Arabiji zarađivao bi 200 miliona eura po sezoni. Saudijci su mu pripremili ugovor na dvije i pol godine.

"Ronaldo nema izbora. Nijedna evropska ekipa financijski se ne može približiti ponudi Al Nassra, a ne mogu ni MLS klubovi", piše Marca, list blizak Ronaldovom agentu Jorgeu Mendesu. Marca navodi i da su Mendes i Ronaldo već pristali na ovu ponudu.

Al Nassr, klub iz Riyadha, vodi bivši Romin trener Rudi Garcia, a najveće zvijezde ekipe su golman Ospina i bivši igrač Villarreala Alvaro Gonzalez.

Al Nassr je, uz Al Hilal, svog gradskog rivala, najtrofejniji saudijski klub.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()