Liga šampiona: Prekinuta sjajna hrvatska tradicija

Tradicija je započeta 2013. godine, završena je večeras

10.06.2023. 23:36
  • Podijeli:
Marcelo Brozović_Thanassis Stavrakis AP Tanjug-6484eb0f030fb.webp Foto: Thanassis Stavrakis / AP / Tanjug

Trijumfom Mančester sitija u finalu Lige šampiona prekinuta je i tradicija koja je bila na snazi prethodnih 10 godina.

A po njoj se na evropskom tronu nalazio makar jedan hrvatski fudbaler.

Šansu da produži tradiciju imao je Marcelo Brozović. Njemu je trener Intera Simone Inzagi čak i ukazao čast koju nije ukazana nijednom njegovom zemljaku ranije, da sa kapitenskom trakom predvodi ekipu u završnom boju.

Ta tradicija je započeta 2013. kada je Mario Mandžukić sa Bajernom pokorio elitu.

Zatim se Luka Modrić popeo na fudbalski Olimp prvi od ukupno pet puta.

Slijedili su Ivan Rakitić sa Barselonom, pa tri puta uzastopno Modrić i Mateo Kovačić sa Realom, potom i Dejan Lovren sa Liverpulom, Ivan Perišić sa Bajernom, Kovačić sa Čelzijem i Modrić ponovo sa Realom.

Brozović je večeras imao priliku da nastavi sjajan niz, međutim, Građani su, jednostavno, bili jači.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()